Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo tromjesečje

Hrvatska Lutrija ostvarila 81 posto veću bruto dobit

hrvatska lutrija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
29.04.2016.
u 14:51

Ukupni prihodi HL za prva tri mjeseca iznose 122,1 milijun kuna, odnosno veći su za 11,5 milijuna kuna ili 10,4 posto

Hrvatska Lutrija (HL) je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila bruto dobit od 15,9 milijuna kuna, što je rast od 81 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 8,8 milijuna kuna, izvjestili su danas.

Doprinos povećanju rezultata, kako navode, može se pripisati najvećim dijelom povećanju prihoda od igara na sreću za 11 posto.

Ukupni prihodi HL za prva tri mjeseca iznose 122,1 milijun kuna, odnosno veći su za 11,5 milijuna kuna ili 10,4 posto. Na rast prihoda utjecali su novi prihodi od iCasina u iznosu od 10,4 milijuna kuna te prihodi od klađenja, s porastom od 1,1 milijun kuna ili 5,8 posto u odnosu na prvo tromjesečje lani, navodi se u priopćenju. Prihodi klađenja iznose 19,8 milijuna kuna, a pozitivni trendovi klađenja posljedica su strateškog projekta klađenja uživo (live betting).

U segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni su prihodi u iznosu od 81,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 0,5 posto. Na razinu prihoda utjecao je značajan rast prihoda od igre Eurojackpot kao i od Loto 7/39 nakon redizajna igre u rujnu 2015., u kojem se izvlačenjem 'zlatne kuglice' udvostručuju dobici.

Uvođenje internet casina, prvog legalnog internet casina u Hrvatskoj, omogućilo je u promatranom razdoblju rast segmenta igara u casinima i automat klubovima za 122,2 posto te prihodi iznose 19 milijuna kuna.

Rashodi Hrvatske Lutrije u prvom ovogodišnjem tromjesečju bilježe sporiji rast od prihoda i iznose 106,2 milijuna kuna te su veći za 4,4 milijuna kuna ili 4,3 posto. Njihovo povećanje se najvećim dijelom odnosi na rast naknada za priređivanje igara na sreću, koji su prihod državnog proračuna.

Doprinos državnom proračunu za prva tri mjeseca iznosi 66,3 milijuna kuna što je za 22,4 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine.

"Nakon uspješne protekle godine i odličnih rezultata u prvom tromjesečju, čekaju nas novi izazovi kako bi na izuzetno kompetitivnom tržištu igara na sreću u Hrvatskoj i dalje rasli i povećali vlastiti udio na tržištu igara na sreću", istaknuo je predsjednik Uprave HL Danijel Ferić.

Za igrače pripremaju, kako je kazao, još funkcionalnije mobilne aplikacije Score Alarm i HL mobile, uvode klađenje uživo na prodajnim mjestima kao i samostojeće aparate za igre na sreću, a u suradnji s brojnim poslovnim partnerima kontinuirano šire prodajnu mrežu te su prisutni na više od 2.500 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

>> Na telefonskoj sjednici Vlade donesena uredba o raspodjeli novca od igara na sreću

Komentara 3

DU
Deleted user
16:08 29.04.2016.

Dokaz kolko smo jadni i ocajni i financijski u škripcu.

RI
rikavac
20:38 29.04.2016.

udrite poreze i namete na kladionice tu trazite novce.Zaustavite otvaranje iligalni kladionica i kockarnica kojih ima po Zagrebu more.

TH
than
00:46 30.04.2016.

A netto ?!?!?! Zanimljivo je kako nasi iskazuju bruto i netto ovisno o tome kako im odgovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije