Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska gospodarska komora osposobila 36 mentora u gospodarstvu

Hrvatska gospodarska komora
Foto: Promo
30.04.2018.
u 08:00

Nakon 10 godina ponovno je pokrenuta edukacija za mentore u gospodarstvu

U sklopu ERASMUS+ projekta Cap4App Hrvatska gospodarska komora i Sveučilište u Zadru 26. i 27. travnja organizirali su program osposobljavanja i usavršavanja mentora u tvrtkama, organizacijama i agencijama za provedbu praktične nastave ili vježbi naukovanja učenika srednjih strukovnih škola. Da bi zaposlenik tvrtke u kojoj učenik odrađuje praktični dio obrazovanja i osposobljavanja postao mentorom, mora imati odgovarajuću kvalifikaciju te kompetencije mentora, tj. znanja, umijeća i sposobnosti u poučavanju učenika. Njegova je odgovornost da učenici tijekom praktične nastave steknu određene kompetencije predviđene standardima zanimanja, kvalifikacije te strukovnim kurikulumom.

Edukaciju su u Hrvatskoj gospodarskoj komori održali prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica, i doc. dr. sc. Daliborka Luketić sa Sveučilišta u Zadru te predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Danijela Žagar i Tomislav Pavelić. Program je uspješno završilo 36 polaznika, čime su stekli kompetencije koje ih pripremaju za vođenje učenika tijekom njihova osposobljavanja na radnom mjestu. Polaznici programa imali su priliku upoznati se s elementima strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj, steći znanja iz pedagogije, kulture rada u radnim procesima, planirati poučavanje i učenje u radnom okružju, poticati cjeloviti razvoj i socijalne kompetencije učenika i vrednovati i ocjenjivati učenika.

Program za edukaciju mentora razvijen je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta komora i partnera za pomoć malim i srednjim poduzećima za uključivanje u naukovanje – Cap4App“ sufinanciranog sredstvima Europske unije, koji je Hrvatska gospodarska komora pokrenula u partnerstvu s Federalnom gospodarskom komorom Austrije, Sveučilištem u Zadru i ostalim partnerima.

Radni materijali te program edukacije dostupni su na web-stranici projekta: www.dualnoobrazovanje.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije