Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širenje na Kvarner

Hoteli Jadran u 10-godišnji zakup uzeli hotel Delfin iz Omišlja

Hotelska kuća Jadran
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
25.03.2019.
u 14:23

Dugotrajni najam ugovoren je i za tri paviljona u Crikvenici.

Hotelska kuća Jadran iz Crikvenice pod novom upravom i vlasnicima ubrzano nastavlja širenje te se, nakon preuzimanja Cluba Adriatic i uključivanja novih kapaciteta u Baškom Polju, sada širi i po Kvarneru. Na temelju ugovora o 10-godišnjem zakupu hotela Delfin u Omišlju, pokreće biznis i na otoku Krku. Ponuda je bila povoljna, neslužbeno se doznaje.

Ugovorili su i dugotrajni zakup za tri paviljona u Crikvenici koje će pripojiti TN-u Ad Turres. Kroz zakupe Jadranu rastu kapaciteti za 139 smještajnih jedinica, a s Baškim Poljem imaju oko 440 novih jedinica, pa će u ovoj sezoni poslovati s oko 36 posto većim kapacitetima nego lani.

I dok Hotel Delfin u obnovu ne može prije završetka sezone, to nije slučaj za tri paviljona koja su nekad bila u vlasništvu Jadrana. Kako su lokacijski dio zajedničke cjeline čija je obnova u punom zamahu, dobivaju “ušminkavanje”. Naime, na potezu od Jadranske magistrale do obale, u Jadranovu kompleksu u Crikvenici izvode se radovi na Hotelu AD Turres te na 13 paviljona, svakom s po 27 soba, kao i radovi na Hotelu Omorika koji će za 10-ak dana biti završeni.

Radovi se odvijaju prema planu, kako bi se prije sezone završila investicija vrijedna 130 milijuna kuna. Obnavljaju objekte i u Selcu: Hotel Katarinu, dio paviljona hotela Slaven te sve bazene u Kampu Selce. 
Član uprave Jadrana Karlo Čulo navodi da je buking na razini očekivanog, a ove godine planiraju povećanje prihoda oko 30%. Lani su prihodovali 10-ak posto više nego 2017. te ostvarili 416 tisuća noćenja, a u 2018. planiraju 437 tisuća noćenja, što je rast od 6,6%.

Prednjače gosti iz Slovenije i domaći, a potom i Austrijanci i Nijemci. I dalje razvijaju kongresni turizam pa po završetku obnove hotela Omorika i Katarina očekuju rast te niše. U zdravstvenom dijelu Jadran ima velike planove u sinergiji s lokalnim zdravstvenim ustanovama.

Predsjednica ugostila Hrvate iz Bosne i Hercegovine

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije