Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni iskorak

Hotel zamijenila škotskim lososom i maćuhicama

sandra ivić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
23.12.2015.
u 22:20

Sandra Ivić vrhunskim namirnicama opskrbljuje vrhunske restorane i hotele

Strast za vrhunskim namirnicama i gastronomijom presudila je u odluci Sandre Ivić da prihvati ponudu pokretanja hrvatske filijale talijanske tvrtke Selecta, jednog od najpoznatijih dobavljača premium proizvoda za restorane i hotele. Napustivši mjesto zamjenice direktora hotela Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu, u proljeće prošle godine osnovala je tvrtku Selecta Adria, čiji je ulazak na tržište omogućio ne samo bolju dostupnost premium namirnicama i edukaciju vlasnika, chefova i osoblja već i priliku da hrvatski proizvođači uđu u prestižni Selectin katalog. Sve će to sigurno utjecati na rast kvalitete domaće gastroscene, ali i one u regiji, ističe Sandra Ivić.

Impresivni rezultati

– Tvrtka Selecta željela je osnovati filijalu u Hrvatskoj jer su bili svjesni potencijala. Iako je riječ o niši koju je zahtjevno razvijati na malom tržištu kao što je hrvatsko, ova je godina poslovanja pokazala da u Hrvatskoj zaista ima jako puno potencijala za ovaj posao, i da smo došli u pravom trenutku. Trendovi u svjetskoj vrhunskoj gastronomiji koji na prvo mjesto stavljaju kvalitetu namirnice polako ulaze i na hrvatsku gastroscenu – tvrdi Ivić te otkriva kako je resort u Orašcu u doba kad je tamo radila u godinu dana od uvođenja vrhunskih namirnica i povećanja kvalitete kuhinje povećao prihod za 47% u odjelu hrane i pića, a maržu za 19 posto.

– U hotelske restorane puno se uložilo u hardver, a mnogi su prazni i gosti ih ne posjećuju jer se često osjećaju izigrani zbog visokih cijena u odnosu na kvalitetu. Čim se uvede kvaliteta, percepcija gostiju se mijenja i gosti rado jedu u hotelu umjesto da pretražuju destinaciju – ističe Ivić.

Selecta u svom katalogu ima više od 3000 proizvoda i jedinstvena je asortimanom koji pokriva sve segmente i najzahtjevnijih kuhinja. Tu se mogu naći proizvodi poput otkoštenog odojka, japanskog goveda, ručno očerupanog goluba, cvijeta maćuhice ili vlasca, škotskog lososa ili vrhunska Valrhona čokolade.

Prodaju i paški sir

– To jesu premium proizvodi, ali pogrešno je vjerovati da su namijenjeni samo restoranima koji se nazivaju vrhunskima, imaju zvjezdice, slavnog kuhara ili slično. Naši proizvodi namijenjeni su svakom kuharu koji je otvoren za kvalitetu i svjestan je da od dobre namirnice može napraviti kvalitetno pa onda i vrhunsko jelo. Od Selecte ne dobivaju samo gotov upakiran proizvod već i mogućnost da odu na lice mjesta k proizvođaču hrane koja je važna u njihovoj kuhinji – kaže Ivić.

Neki od kupaca su zagrebački hoteli Esplanade, Palace, DoubleTree by Hilton, lošinjski Hoteli Jadranka, Dogus grupa, Dubrovački vrtovi sunca, Vila Dubrovnik, mali restorani po Istri, vila Meneghetti... Ivić nam je otkrila kako se odnedavno tako u Selectinu asortimanu nalaze paški sirevi tvrtke Gligora koji su udovoljili svim kriterijima selekcije.•

>> Special Moments – nova linija premium proizvoda Konzuma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije