Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada

Hoegaardenu zlatna medalja za pšenično pivo na World Beer Cupu

Hoegarden
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
04.06.2016.
u 07:00

- Ključ za stvaranje autentičnog belgijskog pšeničnog piva osvježavajući je i začinjen okus s dodatkom narančine kore i korijandra - izjavila je Anne Ghanima

U nas vrlo popularno belgijsko pivo Hoegaarden iz portfelja Zagrebačke pivovare osvojilo je zlatnu medalju u kategoriji pšeničnih piva na prestižnom svjetskom natjecanju World Beer Cup. 

U kategoriji je bilo 77 pšeničnih piva među kojima je najboljim proglašen upravo Hoegaarden. Na natjecanju održanom prošlog mjeseca u američkom gradu Pennsylvaniji natjecalo se 1907 pivovara iz 55 država. Održava se svake dvije godine.

– Pivo Hoegaarden po prirodi je drukčije od ostalih jer prolazi kroz složen proces proizvodnje u kojem se koriste poseban ječmeni slad, sirova pšenica i naš jedinstveni kvasac Hoegaarden, što na kraju rezultira prepoznatljivim mutnobijelim izgledom. Ključ za stvaranje autentičnog belgijskog pšeničnog piva osvježavajući je i začinjen okus s dodatkom narančine kore i korijandra, izjavila je Anne Ghanima, menadžerica pivovare Hoegaarden.     

>>Gustl i Pero čuvaju ulaz u carstvo puno krigli, čepova, ječma i hmelja

>>Zagrebačka pivovara otvorila 38 milijuna kuna vrijedan centar u Zaprešiću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije