Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekonomska prognoza

HNB: Hrvatsko gospodarstvo očekuje pad od 0,2 posto

hnb
Marko Lukunić/Pixell
11.01.2012.
u 14:34

Procjenjuje se da su promjeni pridonijele izmijenjene poslovne prilike u međunarodnoj ekonomiji i razmjerno snažna fiskalna konsolidacija u domaćim javnim financijama

Hrvatsko gospodarstvo zabilježit će pad od 0,2 posto u 2012. godini, pokazuju projekcije objavljene u najnovijem Biltenu HNB-a, prenosi Poslovni dnevnik.

Na taj su se način projekcije kojima se predviđao rast od oko 2,2 posto promijenile. Procjenjuje se da su promjeni pridonijele izmijenjene poslovne prilike u međunarodnoj ekonomiji i razmjerno snažna fiskalna konsolidacija u domaćim javnim financijama.

Domaće gospodarstvo trebalo bi se vratiti rastu 2013. godine, i to po stopi od 1,2 posto, pokazuju projekcije središnje banke.

Više pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 29

AM
amato
15:24 11.01.2012.

Ovaj Rohatinski nije normalan. Zar nije dosta pesimističnih izjava. A sigurno zna da su očekivanja i optimizam bitan faktor gospodarskih kretanja. Kao da želi upravo to što sada predviđa. Ljudi moji neke likove treba hospitalizirati.

OB
-obrisani-
15:25 11.01.2012.

I pored porezne politike koja tlaci hrvatski narod , koju zele uvesti drugovi komunisti hrvatsko gospodarstvo ce biljeziti padove, zgrazanja, harace, poskupljenja, nezaposlenja itd.. Ali drug Tito--- Franjo Gregoric i njegov sin po izgledu Franjo Lukovic ce biljeziti uspone, slave, profite sa Zagrebackom bankom i drugim bankama koje su sa komunistickom oljupinom u sprezi poslije pretvorbe i privatizacije od 1990 ...Oj hrvatski ajduce uzmi mac i ponesi u desnoj ruci jer vidis da je preminula nada i da ova zemlja propada !! JURO !!

AU
Augustiner
14:59 11.01.2012.

UŽAS, DAJTE SE VIŠE dogovorite..jel idemo u plus ili u minus....svaki dan čitam vaša crna proročanstva....moram samo naći natpise iz kraja 2010 da vidite šta steonda pisali i kakve najave crne...već smo trebali pomrt od gladi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije