Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izabrana 24. srpnja

HNB dao suglasnost novoj upravi HPB-a

Tomislav Vuić
Foto: Žarko Bašić/PD/PIXSELL
10.09.2014.
u 18:05

Hrvatska narodna banka dala je suglasnost na imenovanje Tomislava Vuića na mjesto predsjednika i Dubravke Kolarić na mjesto članice Uprave HPB-a

Hrvatska poštanska banka od danas ima novu Upravu nakon što je Savjet Hrvatske narodne banke dao suglasnost na imenovanje Tomislava Vuića predsjednikom i Dubravke Kolarić članicom Uprave.

Vlada je, podsjeća HPB,  5. lipnja Nadzornom odboru Hrvatske poštanske banke predložila Tomislava Vuića za funkciju predsjednika, a 23. srpnja predloženo je imenovanje Dubravke Kolarić članicom Uprave te je NO 24. srpnja imenovao novu Upravu.

Tomislav Vuić je do svibnja 2014. bio zamjenik predsjednika Uprave Erste & Steiermärkische Bank, a Dubravka Kolarić bila je i u prethodnom mandatu članica Uprave HPB-a. Upravi HPB-a koju je u proteklih pet godina vodio Čedo Maletić mandat je istekao 9. rujna 2014. godine. Dosadašnji predsjednik Maletić te članice Uprave Tanja Šimunović i Boženka Mostarčić odlaze iz HPB-a. HPB je 7. na rang-listi banaka u Hrvatskoj s aktivom koja je 30. lipnja 2014. iznosila 19,1 milijardu kuna. Banka je u proteklih pet godina tijekom mandata prethodne Uprave svoj udjel na bankarskom tržištu povećala sa 3,6 na 4,9 posto.

>>Tomislav Vuić i službeno novi šef uprave HPB-a

>>Maletićeva uprava 'oprala' HNB zbog nadzora u HPB-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije