Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordne pričuve

Hlađenje kune krca devize u trezore HNB-a

Kuna
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
24.01.2019.
u 14:12

Međunarodne bruto pričuve dosegnule su 17 milijardi eura.

Međunarodne bruto pričuve Hrvatske krajem studenoga 2018., dosegnule su 17 milijardi eura, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke, a analitičari Raiffeisenbank Austria očekuju njihov daljnji rast na rekordne razine – 17,5 milijardi eura.

Međunarodne pričuve više su za 1,3 milijarde eura u odnosu na kraj 2017.
 U kunskoj protuvrijednosti, međunarodne pričuve iznosile su na kraju studenoga prošle godine 128,3 milijarde kuna, što je za 5,5 milijardi kuna više nego na kraju listopada. Pritom je najveći dio međunarodnih pričuva bio u eurima, oko 85 posto, slijede ulaganja u američkim dolarima, oko 13 posto te posebnim pravima vučenja, dva posto.

Kako ističu iz RBA, na povećanje bruto pričuva najviše je utjecao otkup deviza od poslovnih banaka, a manjim dijelom i recentno jačanje američkog dolara u odnosu na euro.

Mate Rimac: Čini mi se kao da sam preživio pet života u zadnjih 10 godina

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
oblomirgombalo
15:10 24.01.2019.

i sto to nama znaci koji se ne razumijemo u novcano poslovanje drzave? moze li netko objasniti kad vec nije novinar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije