Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno u igri

Hidroelektra otvara rusko predstavništvo

Hidroelektra
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
27.04.2015.
u 10:13

U Rusiji imamo samo Industrogradnjino predstavništvo, ali više nije aktivno

Hidroelektra niskogradnja, građevinska tvrtka u postupku predstečajne nagodbe, kreće u osnivanje predstavništva u Ruskoj Federaciji. Iako objašnjavaju da je posrijedi tek administrativna stvar, činjenica je da će to biti prvo otvaranje u ovoj branši na tom tržištu nakon serije zatvaranja. Više je domaćih građevinara, naime, za bivše socijalističke države u Rusiji imalo predstavništva.

Danas zeleno svjetlo

S iznimkom Industrogradnjina, koje još postoji, ali nije aktivno, ostala su ugašena. Nedavno je iz istog razloga, jer za njegovo poslovanje nije bilo interesa, zatvoreno i Hidroelektrino predstavništvo u Mađarskoj, pa zato i privlači pozornost činjenica da će uprava danas na sjednici novog nadzornog odbora dobiti zeleno svjetlo za otvaranje ruskog. Sam potez neupitno govori o postojanju interesa za aktivnosti u Rusiji, ali je tek formalna priprema terena kako bi tvrtka ondje ponovno počela raditi.

Prate natječaje

Potvrdio nam je to i predsjednik Nadzornog odbora Industrogradnje Ivan Paladina, član uprave Instituta IGH, čiji je većinski vlasnik moskovski građevinar i multimilijunaš Sergej Gljadelkin, strateški investitor Hidroelektre. Procedura otvaranja predstavništva u Rusiji vrlo je zahtjevna te je prvi korak uz dobivanje licencije za obavljanje građevinskih poslova.

Hidroelektra je, doznajemo, počela pratiti natječaje u Rusiji, a neki su partneri počeli razgovore o potencijalnim poslovima.

>> Na crnoj listi 2500 više onih 
koji ne isplaćuju plaće radnicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije