Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

HGspot izlazi iz krize i otpušta polovicu svojih zaposlenika

HGspot izašao je iz krize. Tvrtki koja je do prije samo mjesec i pol bila u vrlo lošem stanju, doslovno pred stečajem, sada je pružena druga šansa, kazao je Hrvoje Prpić, savjetnik uprave HGspota na današnjoj konferenciji za novinare.
09. prosinca 2009. u 12:42 1 komentara 17 prikaza
hrvoje prpić
Foto: Robert Anić / 24 sata i Željko Hladika

HGspot izašao je iz krize. Tvrtki koja je do prije samo mjesec i pol bila u vrlo lošem stanju, doslovno pred stečajem, sada je pružena druga šansa, kazao je Hrvoje Prpić, savjetnik uprave HGspota na današnjoj konferenciji za novinare. Naime, druga tranša komercijalnih zapisa koje HGspot nije uspio iskupiti u rujnu gotovo je slomila tvrtku, no uz pomoć Zabe koja je izdala zapise sa 13 je vlasnika dogovorena isplata dugova te je usklađen pristup, ali i plan restrukturiranja HGspota, istaknuo je Hrvoje Prpić.

Poslovnice HGspota, posebice one u Zagrebu koje čine 70 posto ukupnog prometa, od jučer  se pune robom, a kako je najavio Prpić, u potpunosti će se promijeniti i pristup brandiranju tvrtke te načinu prodaje i poslovanja.

No, jedna od mjera restrukturiranje jest i smanjenje troškova rada. Prema procjenama tvrtki treba tek polovica od 228 zaposlenih. Za odabir pravih ljudi Prpić je angažirao posebnu kompaniju za upravljanje ljudskim reusursima i, kako je naglasio, provedeno je pravo dubinsko snimanje svakog zaposlenog. Rezultati ispitivanja četiri psihologa bit će poznati sutra za zagrebačke zaposlenike te će, nažalost ,mnogima biti uručen otkaz, dodao je Prpić.

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • snovakor:

    Zaboravio je reći, da se nakon njegov odlaska, gdje god bio sve ruši...tako se počeo urušavati i taj HG ŠROT, kad je prvi puta otišao...i još nekoliko tvrtki je palo...ali o tome šuti i samo on zna zašto...