Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušteda

HGK smanjio članarine i obvezno izdavanje za doprinose

HGK smanjila članarine i obavezno izdavanje za doprinose (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
16.02.2012.
u 14:33

– Što se tiče rezanja plaća, kod nas nema prostora jer su plaće u HGK ionako 15 posto ispod prosjeka gospodarstva, a većina naših zaposlenika ima VSS – kazao je predsjednik HGK Vidošević

U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) odlučili su se za nov način financiranja na način da su članarine tvrtkama smanjili kao i obvezno izdavanje za doprinose Komori, izvijestio je tportal. Na taj način procjenjuje se da će ušteda iznositi oko 25 milijuna kuna.

– Što se tiče rezanja plaća, kod nas nema prostora jer su plaće u HGK ionako 15 posto ispod prosjeka gospodarstva, a većina naših zaposlenika ima VSS – kazao je predsjednik HGK Vidošević.

Ovo je treći put da se smanjuju doprinosi u Komori, a Vidošević je izjavio da su uštedjeli hrvatskim tvrtkama oko 85 milijuna kuna.

Prihodi HGK prošle su godine iznosili gotovo 263 milijuna kuna od čega je dobit bila 14,2 milijuna kuna te je prebačena na ovu godinu, a po novom rebalansu proračuna prihodi HGK za 2012. godinu trebali bi iznositi 208 milijuna kuna.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 4

ST
sttipe
15:12 16.02.2012.

nadan je dao \"mito za izbore\" pa ni nova vlast neće ukinit njegov reket!?!?! drugovi,\"poduzetnici\"osnivam privatnu gospodarsku komoru koja će koštat kunu mjesečno..toliko mi možete platit \"zaštitu\"..

NE
neverane
16:07 16.02.2012.

Nepotrebno,neučinkovito,uhljebljenja radi,skupo,neradničko,nekompetentno...paradržavno tijelo sačinjeno od jalovine.

LA
larala
16:13 16.02.2012.

ha, ha ...ovo ima samo u hr....HGK smanjio članarine i obvezno izdavanje za doprinose....pa što ih nije ukinuo ionako je to novac koji se baca a, ne da služi nekoj svrsi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije