Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

HAKOM traži identifikaciju svih korisnika mobitela do 1. rujna

Svi novi korisnici mobilnih prepaid SIM kartica od 1. ožujka morat će se registrirati, a svi koji već imaju prepaid i nisu registrirani morat će to učiniti do 1. rujna. U suprotnom će vjerojatno biti isključeni
03. prosinca 2010. u 15:12 72 komentara 11 prikaza
mobitel
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Stigli su novi rokovi za obveznu registraciju prepaid korisnika. Novim rješenjem telekom regulatora HAKOM-a naređeno je uklanjanje nepravilnosti, u prijevodu, da se sve pripremi kako bi se novi korisnici prepaid kartica mogli registrirati od 1. ožujka, dok bi svi stari korisnici morali to učiniti do 1. rujna sljedeće godine.

Name, HAKOM je izvijestio kako je proveo nadzor u sva tri mobilna operatera te zaključio da su bili iznimno 'neposlušni' te nisu omogućili OTC-u trenutačnu identifikaciju korisnika. Iz Tele2 kažu da su spremni za provedbu registracije i poštovat će zakone, ali napominju da traže iste uvjete za sve sudionike na tržištu.

"Takvim rješenjem nadzornika bili bi određeni potpuno proizvoljni rokovi za ispunjavanje obveze koja ne postoji ni u jednom zakonu", kažu u Vipnetu. Nadalje, tvrde, nadzornik Željko Kandučar izašao je izvan okvira svojih ovlasti te vjeruju da će vijeće HAKOM-a znati reagirati i onemogućiti provođenje "takve skupe pogreške i nesagledivih posljedica koje će ona izazvati.

Takvo rješenje Ž. Kandučara značilo bi svjesno uništavanje telekom industrije, a za našu kompaniju reviziju poslovnog plana kad su u pitanju investicije i radna mjesta", tvrdi Vipnet.

 

 

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas