Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravilnik na javnoj raspravi

HAKOM planira smanjenje naknada operatorima

mobitel
Ivo Cagalj/PIXSELL
13.12.2013.
u 14:20

Najznačajnija smanjenja su u dijelu naknada za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, navode u priopćenju

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) planira smanjenje naknada operatorima, priopćili su u petak iz te agencije koja je na javnu raspravu koja je otvorena do 30. prosinca stavila „Pravilnik o plaćanju naknada za obavljanje poslova Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije“.

- Prema mjerodavnim EU direktivama, nezavisna nacionalna regulatorna tijela poput HAKOM-a ne financiraju se iz državnog proračuna te je u pregovorima o pristupanju Europskoj uniji isto ugrađeno u
zakonodavni okvir Republike Hrvatske. Pravilnikom na javnoj raspravi određuje se visina i način plaćanja naknada za obavljanje poslova HAKOM-a, među kojima je za istaknuti zaštitu korisnika i regulaciju tržišta te upravljanje ograničenim nacionalnim dobrima: radiofrekvencijskim spektrom te brojevnim i adresnim prostorom. Prijedlog pravilnika propisuje značajno iznose naknada od sadašnjih.

Najznačajnija smanjenja su u dijelu naknada za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, gdje se naknada za frekvencije dodijeljene operatorima mreža pokretnih komunikacija smanjuje preko 30 posto, te u naknadama za druge poslove HAKOM-a, poput regulacije, nadzora tržišta ili zaštite korisnika, koje se predlažu smanjiti 20 posto. Novina u pravilniku je i da svi operatori s godišnjim prihodima ispod milijun kuna neće HAKOM-u morati plaćati naknadu- navode u priopćenju.

>> Svaki broj s kojeg se šalje reklamni SMS bit će trajno blokiran

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije