Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojke

Gubitak HG Spota u prvom kvartalu veći 57,6 posto

Hrvoje Prpić
Goran Stanzl
03.05.2010.
u 13:39

Kompanija je ostvarila gubitak od 7,5 milijuna kuna u odnosu na 4,76 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju lanjske godine, nerevidirani su poslovni rezultati HG Spota objavljeni na Zagrebačkoj burzi.

Zbog izostanka rasta prihoda od prodaje i globalne financijske krize, HG Spot je, unatoč uštedama u troškovima poslovanja, u prvom kvartalu 2010. ostvario gubitak od 7,5 milijuna kuna. To je 57,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kad je gubitak iznosio 4,76 milijuna kuna, nerevidirani su poslovni rezultati te kompanije objavljeni na Zagrebačkoj burzi.

U prvom kvartalu 2010. godine HG spot je ostvario ukupne prihode u iznosu od 16,74 milijuna kuna, što predstavlja pad od oko 68 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Nastavak financijske krize i recesija gospodarskog sustava te daljnji pad potrošnje utjecali su na usporavanje i pad volumena poslovanja na IT tržištu u RH računala te time i pad poslovnih aktivnosti u dijelu prihoda od prodaje. Nakon prodaje 100% udjela u SENSO Plusu u četvrtom kvartalu 2009. i 100% udjela u SENSO Mikrou Programom zbrinjavanja viška radnika broj zaposlenika smanjen je na 117 radnika, a kompanija je raskinula i posljednji poslovni odnos zakupa u velikim trgovačkim centrima te usmjerila maloprodajno poslovanje u manje maloprodajne trgovine na hrvatskom tržištu. Poslovne aktivnosti usmjerene su isključivo u program prijenosnih i stolnih računala, audio-video proizvoda, foto i TV programa, potrošačke elektronike u malim maloprodajnim trgovinama na hrvatskom tržištu.

Slijedom provođenja restrukturiranja i optimizacije poslovanja HG spot je ostvario pad ukupnih poslovnih rashoda za 61 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Također, primjetne su i uštede na pojedinim troškovnim stavkama poput, materijalnih troškova koji padaju za 65 posto, troškova zaposlenika za 49 posto, ostalih troškova poslovanja za značajnih 5 5 posto i amortizacije za 25 posto. Društvo i dalje bilježi rast financijskih rashoda za 43 posto.

Komentara 1

OH
ohhh
18:08 03.05.2010.

da da,hg šrot nije niti čudno, kad su redovi za reklamacije duži od redova kupaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije