Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica

GSV podržao Vladin program pomoći stanogradnji

gsv
Jurica Galoić/PIXSELL
15.03.2010.
u 14:12

Resorni ministar i potpredsjedni GSV-a Božidar Kalmeta sastat će se ovaj tjedan sa sindikatima iz HŽ-a i upravom tvrtke koja zapošljava 13 tisuća radnika.

Gospodarsko-socijalno vijeće podržalo je prijedlog Vlade o pomoći stanogradnji i kupcima stanova od prosječnih 200 eura po četvornome metru. Predsjednik GSV-a Damir Jakuš kazao je kako bi banke trebale smanjiti kamate na stambene kredite.

GSV danas nije raspravljalo o stanju u Hrvatskim željeznicama. Naime, predstavnici sindikata u tom tijelu nisu pristali da na sjednici sudjeluju oni sindikati koji nisu članovi niti jedne od 15 sindikalnih središnjica.

Zbog toga je pronađeno kompromisno riješenje: resorni ministar i potpredsjednik GSV-a Božidar Kalmeta tijekom ovoga tjedna sastat će se sa sindikatima iz HŽ-a i upravom te tvrtke koja zapošljava 13 tisuća radnika te će raspraviti o aktualnim problemim.

Za tjedan dana na sjednici GSV-a, po treći put je najavljeno, raspravljat će se o HŽ-u. Hoće li to doista tako i biti, ne zna se.

Dogovoreno je kako neće biti gašenja voznih linija do jeseni, a onda će se usuglasiti cijeli HŽ holding, a ne samo putnički prijevoz.

Na GSV-u jedina točka danas su bili poticaji stanogradnji koje su podržali i sindikati i poslodavci, ali uz napomenu kako poticaji od 100-300 eura po četvornome metru mogu biti samo početak sustavnih mjera vezanih uz graditeljstvo.

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:24 15.03.2010.

Bravo Kosorka za dosadasnji posa ali ovoga Kalmetu ti nemogu oprostit .Za njega ima stotine razloga da se skine sa funkcije od plajacki korupcija itd i dalje je tamo. On je kao Cacic bezobzira sta su na razlicitim stranam .Imaju isti obraz

BS
bandera s
08:49 16.03.2010.

tko je ovdje lud, baš kad su cijene kvadrata krenule u neke normalne okvire, pojavi se neki tip s kuferom love koji se kao baš slučajno bavi građevinom i veli.ajd jaco evo ti ove pare, pa ih ti plasiraj kao pomoć vlade za kupovinu stana,meni će se lova vratit već sutra kad neki tuljan digne kredit, i svi ćemo zaradit,meni ostaje visoka cijena stana, bankama kamate a državu tko j..e, sve će to glupi narod platit. i k tome još sindikati to podupiru, skidam kapu na domišljatosti.feudalci su sa svojim nametima (mostarina,zrakarina itd.)za vas obični lajbeki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije