Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADROVSKA ROŠADA

Grčić najavio promjene u AUDIO-u, HNS gubi poziciju?

branko grčić
Patrik Macek/PIXSELL
10.05.2013.
u 19:12

Nisam zadovoljan brzinom i načinom funkcioniranja AUDIO-a, rekao je Branko Grčić

Nastavlja se kadrovska rošada pokrenuta nakon odlaska Radimira Čačića iz Vlade. Ovaj put poziciju bi mogao izgubiti HNS, a ne jedan od njegovih ljudi. Naime, potpredsjednik Vlade Branko Grčić prvi put je otvoreno najavio da se spremaju promjene u Agenciji za upravljanje državnom imovinom.

- Nisam zadovoljan brzinom i načinom funkcioniranja AUDIO-a. Mislim da je donošenje strategije za upravljanje državnom imovinom usmjereno na to da stvari postavimo na način na koji će najbolje funkcionirati - izjavio je Grčić.

Iako se javno nije govorilo što to točno znači, neslužbeno doznajemo da se ozbiljno razmišlja o oduzimanju mnogih ovlasti toj državnoj agenciji u korist Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Poznato je da se DUUDI i osnovao da bi SDP dokinuo monopol HNS-a nad upravljanjem državnom imovinom, a da se Čačić borio da AUDIO zadrži poziciju agencije koja vodi taj dio posla. Ured sa šačicom zaposlenih, koje predvodi ugledni Mladen Pejnović, DUUDI, trebao bi u novom rasporedu snaga preuzeti upravljanje većinom imovine, dok bi AUDIO-u ostale samo problematične i za Vladu manje bitne tvrtke.

Konačna odluka kako će to izgledati još nije donesena, a sigurno se i neće donijeti prije nego se čuje glas čelnika koalicijskog partnera HNS-a. Jedno je sigurno, nakon više od 20 godina samostalnosti, hrvatske političke elite ne znaju kako upravljati državnom imovinom što na kraju rezultira lošim rezultatima i gubitcima. Lani je AUDIO imao samo 56,7 milijuna kuna prihoda od imovine procijenjene na gotovo 42 milijarde kuna, što mu nije dostatno niti za hladni pogon, odnosno plaće i materijalne troškove.

>> Smanjenje deficita: AUDIO će kupiti dionice koje već posjeduje?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije