Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na 20 godina

Gotovini dali koncesiju – uzgajat će tunu u šibenskom akvatoriju

ante gotovina
Foto: Boris Ščitar
12.05.2014.
u 15:49

Najveći protivnik tunogojilišta bio je Stipe Petrina jer smatra da će tunogojilište dovesti do onečišćenja toga dijela Kornata

General Ante Gotovina, odnosno njegova tvrtka Pelagos Net Farma, uzgajat će tunu u šibenskom akvatoriju.

Vijećnici Županijske skupštine danas su, naime, prihvatili ponudu Gotovinine tvrtke te joj dodijelili 20-godišnju koncesiju za uzgoj tuna pokraj otočića Balabre u blizini Murtera, javlja Šibenski portal.

Riječ je o 126 tisuća četvornih metara prostora za koje će koncesionar godišnje izdvajati 75.600 kuna plus 0,4 posto od ukupnog godišnjeg prihoda.

Najveći protivnik tunogojilišta bio je Stipe Petrina jer smatra da će tunogojilište dovesti do onečišćenja toga dijela Kornata.

Cijeli članak čitajte ovdje.

>>Gotovina u Albaniji s ministrom poljoprivrede o suradnji u uzgoju tuna

>>Ekskluzivno! Novinari Večernjaka prvi na Gotovininoj farmi tuna

Komentara 12

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:07 12.05.2014.

Bravo generale, neka ti dragi Bog da puno sreće i zdravlja u životu.. Kada je trebalo prije dvadesetak godina ti si podmetnuo oba ramena, svoje znanje i pamet.....

CE
Cekercina
16:40 12.05.2014.

jbg vi bi novce i ovce.-... covjek pokrene neki posao a ovi ga odmah prozivaju... najbolje sjedit doma i bildat desanku

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
16:46 12.05.2014.

A vidi stoke sitnog zuba. Naš GENERAL zapošljava mlade ljudi i ovime daje mladim porodicama priliku da si osiguraju egsitenciju. Ovakvom čovjeku treba dati pola jadrana na upravljanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije