Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Goran Čipčić iz Dugopolja pobjednik je projekta „Startaj Hrvatska”, u planu mu je širenje proizvodnih kapaciteta

„Moj razvojni put u projektu Startaj Hrvatska može biti velika motivacija svima onima koji se boje rizika i ulaska u poslovanje“, poručuje Goran Čipčić, pobjednik prve sezone ovog jedinstvenog projekta. Pokrenuli su ga SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi podržali inovativne hrvatske poduzetnike i omogućili im plasman njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.
16. prosinca 2020. u 08:48 1358 prikaza
Startaj Hrvatska
Pogledajte galeriju 1/4

U tome se procesu, među osmero kandidata, najuspješnijim pokazao upravo Goran, mladić iz Dugopolja koji se na svoju poduzetničku avanturu odlučio s jednim ciljem - baku Zoru učiniti ponosnom. Naime, za Gorana je Zorina mast, koja se priprema prema tradicionalnoj recepturi i od prirodnih sastojaka s područja Dalmacije, bila vrijedna truda i upornosti. Potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa SPAR-om Hrvatska kruna je njegova rasta i razvoja kroz projekt, odaziva na suradnju, promptnosti u  izvršavanju zadataka i proaktivnosti, kao i potražnje kupaca za proizvodom.

„Krenuo sam iz nule, konobe stare tridesetak godina, a zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska uspjeli smo Zorinu mast postaviti na police velikog trgovačkog lanca. Kroz projekt sam naučio puno toga. Prvenstveno, kako surađivati i kako komunicirati u poslovanju. Naučio sam i kako je u životu najvažnije slušati svoje srce i nikada ne odustati od svojih ciljeva i snova. Osjećaj podrške koji mi je SPAR Hrvatska pružio bio je velika motivacija“, komentirao je Goran svoje sudjelovanje u projektu.

Startaj Hrvatska | Autor : Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska s kandidatima

Zahvaljujući „Startaj Hrvatska“, Zorina mast, proizvod nastao prema tradicionalnoj recepturi izrastao je u novi, inovativni hrvatski brand. U Zorinu mast, otkriva Goran, niti u jednom trenutku nije sumnjao, a ugovor sa SPAR-om Hrvatska za njega je potvrda i da je bio u pravu. Nitko nije ponosniji od njegove bake Zore. Upravo po njoj HIT proizvod 2020 nosi i ime, a s obzirom na to da se dobar glas uvijek daleko čuje, Zorina mast je već tražena i na drugim tržištima. „Ne mogu riječima opisati osjećaj kada sam ušao na ulazna vrata s uokvirenom titulom, a baka čisti u hodniku. Taj pogled, osmijeh i ljubav koju sam osjetio, mislim da neću zaboraviti cijeli svoj život. Baka je ponosna, potekle su joj i suze, jer u ovom svemu vidi cijeli svoj trud kroz sve ove godine”, ispričao je.

Startaj Hrvatska | Autor :

Osim laskave titule, pobjeda za njega, kaže, predstavlja veliku odgovornost u kojoj mora potvrditi zašto je Zorina mast izabrana kao HIT proizvod. „Ideja o Zorinoj masti kao kozmetičkom proizvodu dugo se vrtjela po glavi, ali kada se ukazao projekt Startaj Hrvatska jednostavno sam osjetio da je riječ o velikoj prilici koju moram iskoristiti. U ovaj projekt sam dao cijelog sebe, a to me iskustvo zaista promijenilo i snažno utjecalo na moj život. Napokon radim ono što volim i mogu reći da sam pronašao sebe”, navodi Goran.

Otkriva i da je njegov sljedeći korak zapravo fokus na širenje kapaciteta. Vjeruje kako će, potpisivanjem ugovora sa SPAR-om Hrvatska, takvo što sigurno biti potrebno. „Paralelno gradim prave temelje za povećanje broja radnika kako bi Zorina mast mogla biti dostupna u što većim količinama”, ističe.

Startaj Hrvatska | Autor :

I za kraj, poruka ohrabrenja za sve oni koji će se možda tek odlučiti na sličan put. „U startu su najvažniji hrabrost i svjesno preuzimanje rizika. I kad u nekom trenutku budeš okružen transakcijama velikih iznosa, važno je ostati sabran u svemu tome. Uvijek se vodim filozofijom kako ne smijemo dopustiti da našim životom upravljaju tri stvari: novac, prošlost i ljudi. Pri svakoj situaciji i odluci slušam svoje srce, ma koliko god savjeta dobio. I ako pogriješim, iza neuspjeha slijedi uspjeh“, naglasio je Goran Čipčić.

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade