Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crvena krpa za konkurenciju

Google uređajima postaje još moćniji

Rick Osterloh, SVP Hardware at Google, introduces the Pixel Phone by Google during the presentation of new Google hardware in San Francisco, California, U.S. October 4, 2016.   REUTERS/Beck Diefenbach
Foto: Reuters
1/5
06.10.2016.
u 10:12

Mobitelima Pixsel izaziva Appleov iPhone, a Google Homeom želi izbaciti Amazonov Echo s tržišta kućnih robota pomogača

Google, tvrtka u sastavu Alphabeta (prije poznatijeg kao Google), uzdrmala je tehnološki svijet predstavljanjem novih uređaja – mobilnih telefona, kućnog pomagača, naočala za virtualnu stvarnost i, naravno, programa koji se na njima vrti.

Premda su odavna osvojili svijet softverom zahvaljujući tražilici i web-preglednicima poput Chromea te operativnim sustavom Android za pametne mobitele, u Googleu ne posustaju. Proizvod koji je dominirao promocijom opet je softver, ali uz prateći vlastiti hardver dodatno je bačena rukavica izazova najjačima – Appleu i Amazonu.

Umjetna inteligencija

Sundar Pichai, prvi čovjek Googlea, pokazao je kako Google Assistant radi u svim njihovim novim uređajima. Jer, ono što Google želi jest da “pomoćnik” svakom korisniku pruži osobno Google-iskustvo. Assistant je temeljen na umjetnoj inteligenciji, a bit će predinstaliran na dva nova mobitela Pixel i, naravno, bit će u interakciji s ostalim uređajima poput Google Homea te u dodatnim aplikacijama.

Prednost pred konkurencijom mobitela Pixel koji dolaze u dvije veličine 5 i 5,5 inča upravo je korištenje umjetne inteligencije, smatraju u Googleu i tvrde da je njihov mobitel sad najinteligentniji na svijetu.

Zasad “pomoćnik”, kao izazivač Appleovoj Siri, može pozivati, naručivati, puštati glazbu, odgovarati na teža pitanja. A može vam, primjerice, kada vam prijatelj pošalje svoju lokaciju i pozove vas, odmah pokazati put kroz navigaciju.

Predbilježbe počinju 13. listopada u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Njemačkoj i Australiji uz cijenu od 649 dolara. Osim “pameti”, mobiteli imaju neograničen prostor za pohranu fotografija i, tvrde u Googleu, najbolju kameru.

Kućni pomoćnik

Google ulazi na teritorij Amazona Google Homeom. Amazon ima kućnog robota Echoa, sa softverom Alexsom, dok Google u Homeu opet ima Asistenta. I tu možete razgovarati s Googleom, koji zna što vam piše u kalendaru i kada što trebate činiti, a istodobno će odraditi sve što želite kontrolirajući sve uređaje koje imate uz povezanost s Cromecastom TV streaming uređajem.

Daydream View, pak, virtualni je headset, lakši od Samsungova Gear VR-a, a potpuno kompatibilan s novim uređajem bit će i mobitel Pixel.

>> I Google od danas nudi potpuno svoj smartphone

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije