Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

Goldman Sachs udvostručio dobit u prvom tromjesečju 2010.

Sachs
Reuters
21.04.2010.
u 07:10

Neto dobit Goldman Sachsa iznosi 3,29 milijardi dolara, odnosno 5,59 dolara po dionici, što je gotovo dvostruko više od 1,66 milijardi dolara ili 3,39 dolara po dionici koliko je Goldman Sachs ostvario u istom razdoblju prošle godine.

Američki financijski div Goldman Sachs objavio je poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2010. godine u kojem navode kako su udvostručili dobit, i time nadmašili sva očekivanja. 

Neto dobit Goldman Sachsa iznosi 3,29 milijardi dolara, odnosno 5,59 dolara po dionici, što je gotovo dvostruko više od 1,66 milijardi dolara ili 3,39 dolara po dionici koliko je Goldman Sachs ostvario u istom razdoblju prošle godine. 

Prihodi banke iznose u prvom tromjesečju 12,78 milijardi dolara, a glavni motor dobrih poslovnih rezultata bila je trgovina obveznicama, valutama i robama, koja je generirala prihode od 7,39 milijardi dolara.

Komentara 2

VU
vucko
09:56 21.04.2010.

Ne samo Goldman und Sachs podvostrucili su dobit u 1.kvartalu 2010. nego je i DB ( Deimler Benz) objavio dobit za isti kvartal od jedne miliarde € ,sto je dovelo do povecanje vrijednosti dionica od cak + 8 % naa Frankfurtskoj burzi .Za razliku od BMW koji su morali momentalno reduzirati proizvodnju u travnju zbog zastoja kooperanata isporuka dijelova za proizvodnju a razlog je bio poteskoca dostave povodom \"vulkanskog pepela\" koji je zasmetao promet.Dogovorom Njemacke i Francuske sve banke u EU trebale bi osnovati krizni fond kao protumjeru za buducnost, kao eventualni instrument protiv eventualne buduce financijske krize za Europu. Fond bi godisnje rastao do 100 miliardi € kao pricuva.a jedan dio mogao bi se koristiti kao financijska inekcija eventualno posrnulim gospodarstvima drzavama EU, neovisno od MMF-a i svjetske banke. Njemacka bi ucestvovala u tom fondu sa 20 miliardi € a Francuska za 17 miliardi € ostatak druge EU drzave prema dobiti svojih banaka. Europsko gospodarstvo se definitivno oporavlja ,a zakljuceni novi poslovi i narudjbe notirani su sa +20 % prema financijskoj krizi i recesiji iz 2009.godine ! godine.

UK
Ugo Kajvez
20:16 21.04.2010.

Zaradili poštenim radom sigurno .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije