Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.12.2018. u 09:30

Veliki multimedijski projekt koji nastavljamo i u sljedećoj godini

Dragi čitatelji,

U godinu Večernjakova šezdesetog rođendana ušli smo s netom završenim projektom Pogled u 2068. godinu. Bio je to veliki multimedijski projekt, koji nastavljamo i u ovoj godini, a u kojem smo u suradnji s deset znanstvenika pokušali odgonetnuti kako će Hrvatska i svijet izgledati za pedeset godina. Godinu prije pokrenuli smo jednu od najvažnijih konferencija od samostalnosti – Hrvatska kakvu trebamo. Deset vodećih stručnjaka, na poticaj Večernjeg lista, pokušalo je prvi put ponuditi strateški dokument kojim smo detektirali probleme i ponudili rješenja za uspješnu Hrvatsku 2037.

Istovremeno, uvažavajući najviše znanstvene standarde, i desetero esejista svojim je promišljanjima pokušalo pripremiti Hrvatsku za novi tehnološko-društveni svijet 2068. godine. Večernjak je time ostvario novi iskorak u svojoj dugoj i zanimljivoj povijesti: položaj medija koji se zasnivao ponajprije na informiranju, kritici i kontroli društvenih zbivanja pomaknuli smo prema kreiranju zbivanja i tako dodatno pojačali svoj društveni i politički utjecaj u Hrvatskoj.

Ovaj iskorak ne treba čuditi; Večernjak je u svojoj bogatoj tradiciji nerijetko bio lider u prihvaćanju i nametanju novih trendova. I pokazao se otpornijim u srazu s novim, brzim i agresivnim medijima kudikamo više nego što su mnogi očekivali. Danas kad su tzv. fake news – netočne, izmišljene ili samo dijelom točne informacije koje se brzo šire društvenim mrežama i medijskim platformama – postale naša stvarnost, važnost medijskog brenda s dugom tradicijom postaje sigurno utočište za čitatelje i referentna točka za građane i druge medije.

Lepeza naših brendova izraslih pod okriljem megabrenda Večernjeg lista, kao što ćete vidjeti na sljedećim stranicama, nezaustavljivo se širi i raste. Dokaz je to da i danas prepoznajemo potrebe svojih čitatelja. Godinu iza nas pamtit ćemo po velikom iskoraku na digitalnim platformama: 2018. bila je godina u kojoj smo rušili rekorde posjećenosti našeg portala, pokrenuli smo i ubrzo se etablirali kao jedan od vodećih proizvođača videosadržaja različite tematike, od politike, gospodarstva do glazbe, mode i sporta. Istovremeno naša nova tiskana edicija Večernji list specijal pozicionirala se kao nezaobilazno štivo za one koji žele znati više o društvenim i povijesnim fenomenima i ličnostima.

Godina 2019. bit će u znaku Večernjakova šezdesetog rođendana. Za vas, dragi čitatelji, pripremamo pregršt iznenađenja. Ovaj specijalni prilog koji držite u rukama pogled je unaprijed u politici, društvu, znanosti, ali i pogled na Večernjak koji vas vjerno prati već šezdeset godina. Želim vam sretnu i uspješnu 2019. godinu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije