Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

General Motors vraća državi još milijardu dolara duga

GM
AFP
28.03.2010.
u 08:50

Iz GM su poručili kako će uplatiti jednu milijardu dolara na račun američkog ministarstva financija i 192 milijuna kanadskim vladama

General Motors (GM) je najavio kako će idući tjedan vratiti vladama SAD-a i Kanade još jedne rate duga u iznosu od milijardu dolara. Radi se o drugoj tromjesečnoj rati kredita kompanije, koja je sredinom prošle godine za izlazak iz bankrota dobila 6,7 milijardi dolara od američke vlade i 1,4 milijarde od vlada Kanade i Ontarija, prenosi Bankamagazine.

Iz GM su poručili kako će uplatiti jednu milijardu dolara na račun američkog ministarstva financija i 192 milijuna kanadskim vladama. Isti iznos GM je uplatio u prosincu 2009., a uprava kompanije nada se da će čitav iznos pozajmice vratiti do lipnja 2010., prije predviđenog roka do sredine 2011. godine.

GM je od američke vlade dobio 52 milijarde dolara pomoći za izlazak iz stečajnog postupka, čime je izbjegnuto gašenje kompanije i, uz program restrukturiranja, osiguran njen budući razvoj.

Menadžment kompanije je nedavno najavio da bi kompanija mogla ove godine poslovati s profitom, čime bi bio prekinut niz od pet godina gubitaka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije