Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

GDPR MASTER COURSE – posljednja provjera uoči primjene

Preostalo je svega nekoliko dana do primjene Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) te je ovo jedinstvena prilika da napravite posljednju provjeru liste obveznih radnji pravne i tehničke (IT) implementacije prema uputama vrhunskih stručnjaka
17. svibnja 2018. u 08:57 2510 prikaza
GDPR
Foto: Thinkstock

Prošle je godine u EU započela cjelovita reforma pravila za zaštitu osobnih podataka, pri čemu su u poslovnom svijetu najznačajnije promjene i novosti koje uvodi Opća uredba o zaštiti podataka – eng. General Data Protection Regulation (dalje: GDPR). Svaki poslovni subjekt koji posjeduje nečije osobne podatke (bilo korisnika, bilo zaposlenika) obvezan ih je štititi te poduzeti propisane mjere i postupke koje GDPR propisuje. Jedinstveni mehanizam zaštite podataka u EU, prijenos podataka unutar i izvan EU, visoka razina privatnosti i transparentnosti, pravo na zaborav, pseudonimizacija, certificiranje, visoke novčane kazne za kršenje – sve navedeno je samo dio sveobuhvatne analize GDPR-a koja će biti iznesena na predavanju. Osim teorijskog dijela u kojem ćemo razmotriti odredbe i što one donose, posebnu pažnju ćemo posvetiti praktičnim primjerima ispunjavanja obveza i dokazivanja usklađenosti s GDPR-om.

Ovaj seminar/radionica predstavlja POSLJEDNJU PROVJERU prije implementacije Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka te služi kao svojevrsni checklist vezan uz pravnu i tehničku (IT) implementaciju na kojem možete uvidjeti da li ste prošli sve korake te da li ste spremni za implementaciju Uredbe. Posebna prednost seminara su predavači, pravne i IT struke sa višegodišnjim praktičnim iskustvom u zaštiti osobnih podataka, koji vam mogu prenijeti korisna znanja i savjete te vam dati konkretne odgovore na vaša pitanja. Također će se nastojati pojasniti prednosti i nedostaci pojedinih modaliteta implementacije kako bi se polaznicima dala jasna analiza implementacije. Tijekom seminara će se pojasniti Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. PREZENTIRATI ĆEMO I NAJUČESTALIJE PROBLEME S KOJIMA SE KOMPANIJE SUOČAVAJU PRILIKOM USKLAĐIVANJA S GDPR-OM I PREDLOŽITI ĆEMO RJEŠENJA TIH PROBLEMA. UPRAVO POSEBNOST OVE EDUKACIJE JE PRIKAZIVANJE KONKRETNE IMPLEMENTACIJE NA PRIMJERIMA IZ PRAKSE.

Prijavu za sudjelovanje na seminaru GDPR MASTER COURSE – POSLJEDNJA PROVJERA UOČI IMPLEMENTACIJE u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

Seminar se održava u utorak 22. svibnja 2018. u Zagrebu s početkom u 9.30 sati. Iz predavanja Nikoline Staničić, odvjetnik, Tarje Krehić odvjetnik i Marijana Bračića, dipl. ing. saznajte:

  • Pravne osnove obrade osobnih podataka
  • Voditelji i izvršitelji obrade podataka
  • Prava ispitanika
  • Odgovornost i sankcije
  • Mehanizmi i dokazi usklađenosti s GDPR-om
  • Prezentacija slučajeva iz prakse i najčešćih tehnoloških problema
  • Gdje se sve nalaze osobni podaci?
  • Kako osigurati i obrađivati osobne podatke u skladu s GDPR-om?
  • Kako se čuvaju i vode zbirke osobnih podataka?
  • Koja je uloga i imenovanje službenika za zaštitu osobnih podataka?
  • Tko sve može imati pristup osobnim podacima radnika?
  • Koje su posljedice povrede pravila o zaštiti osobnih podataka?
  • Što ako Agencija za zaštitu osobnih podataka utvrdi povredu zaštite osobnih podataka?
  • Primjer privole i izjave
  • Prezentacija slučajeva iz prakse i najčešćih tehnoloških problema
  • Upravljanje osobnim podacima na produkcijskim i ne-produkcijskim okruženjima
  • Upravljanje privolama
  • CHECKLIST pred implementaciju

ODOBRAVAMO POPUST OD 15% ZA RANE PRIJAVE DO 18.05.2018.

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

VIP izdvaja za Vas