Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Gazprom cilja na barem 200 milijardi kubika plina godišnje za Europu

Čelnica Gazprom Exporta Elena Burmistrova ranije je izjavila da Gazprom izvoz u Europu može održati na razini od 200 milijardi kubika godišnje, tijekom nekoliko idućih godina
23. ožujka 2019. u 06:56 0 komentara 182 prikaza
Gazprom
Foto: Reuters/Pixsell

Gazprom može doseći razinu opskrbe plinom u Europi od 200 milijardi kubičnih metara godišnje, izjavio je zamjenik predsjednika uprave toga ruskog plinskog holdinga Andrej Kruglov.

LNG terminal Borislav Ristić Nakon gradnje LNG-a ruski će plin biti još jeftiniji

"U krajnjoj mjeri, planiramo barem održati sadašnju razinu isporuka plina Europi. Sjetite se, doslovno prije nekoliko godina kad smo o tom razgovarali, spominjali smo orijentacijsku brojku od oko 160 milijardi kubika i smatrali da je to dobro. Danas pak, sa sigurnošću govorimo o tome da je 200 milijardi kubika i više, mjera kojoj stremimo", rekao je Kruglov.

Čelnica Gazprom Exporta Elena Burmistrova ranije je izjavila da Gazprom izvoz u Europu može održati na razini od 200 milijardi kubika godišnje, tijekom nekoliko idućih godina.

Plinsko brojilo PORAST CIJENA HERA objavila koliko će nam poskupjeti plin i što nas čeka iduće godine

Prema preliminarnim podacima, Gazprom je 2018. godine povećao proizvodnju plina za 5,4 posto, na 497,6 milijardi prostornih metara, a izvoz za 4 posto, na 201,8 milijardi kubika. Proizvodnja u 2017. godini iznosila je 472 milijarde, a izvoz 194,4 milijarde prostornih metara.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.