Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Gazprom cilja na barem 200 milijardi kubika plina godišnje za Europu

Čelnica Gazprom Exporta Elena Burmistrova ranije je izjavila da Gazprom izvoz u Europu može održati na razini od 200 milijardi kubika godišnje, tijekom nekoliko idućih godina
23. ožujka 2019. u 06:56 0 komentara 177 prikaza
Gazprom
Foto: Reuters/Pixsell

Gazprom može doseći razinu opskrbe plinom u Europi od 200 milijardi kubičnih metara godišnje, izjavio je zamjenik predsjednika uprave toga ruskog plinskog holdinga Andrej Kruglov.

LNG terminal Borislav Ristić Nakon gradnje LNG-a ruski će plin biti još jeftiniji

"U krajnjoj mjeri, planiramo barem održati sadašnju razinu isporuka plina Europi. Sjetite se, doslovno prije nekoliko godina kad smo o tom razgovarali, spominjali smo orijentacijsku brojku od oko 160 milijardi kubika i smatrali da je to dobro. Danas pak, sa sigurnošću govorimo o tome da je 200 milijardi kubika i više, mjera kojoj stremimo", rekao je Kruglov.

Čelnica Gazprom Exporta Elena Burmistrova ranije je izjavila da Gazprom izvoz u Europu može održati na razini od 200 milijardi kubika godišnje, tijekom nekoliko idućih godina.

Plinsko brojilo PORAST CIJENA HERA objavila koliko će nam poskupjeti plin i što nas čeka iduće godine

Prema preliminarnim podacima, Gazprom je 2018. godine povećao proizvodnju plina za 5,4 posto, na 497,6 milijardi prostornih metara, a izvoz za 4 posto, na 201,8 milijardi kubika. Proizvodnja u 2017. godini iznosila je 472 milijarde, a izvoz 194,4 milijarde prostornih metara.

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.