Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Industrogradnja

Galinec: Stečaj nije pokrenut, ni ročište nije zakazano

galinec
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
Autor
Gojko Drljača
04.01.2011.
u 00:10

– Ne da nije pokrenut stečaj nego ni ročište nije zakazano. Ako govorimo o procesu stečaja, mogli bismo reći da je u slučaju Industrogradnje napravljen tek prvi od deset koraka do stečaja, kaže Galinec

Josip Galinec, donedavni predsjednik uprave i sadašnji član Nadzornog odbora Industrogradnje, vrlo je emotivno reagirao na našu molbu da komentira dramatične tvrdnje Jutarnjeg lista kako je on osobno zatražio stečaj Industrogradnje te da će stoga tvrtka u kojoj je među najznačajnijim dioničarima završiti u stečaju.

Prvi od deset koraka

Posljedično bi se značajni vjerovnici mogli dokopati Industrogradnjinih stanova i ostalih vrijednih nekretnina.

– Ne da nije pokrenut stečaj nego ni ročište nije zakazano. Ako govorimo o procesu stečaja, mogli bismo reći da je u slučaju Industrogradnje napravljen tek prvi od deset koraka do stečaja. Puno je jako poznatih firmi koje su u istoj situaciji kao Industrogradnja jer je netko dao prijedlog za stečaj, a to uopće ne znači da će do njega i doći – rekao je Galinec te objasnio da je uprava kojoj je bio na čelu zaista po sili zakona, kako ne bi kazneno odgovarala, dala prijedlog za pokretanje stečaja.

Međutim, Galinec je uvjeren da do stečaja neće doći.

– Barem u sljedećih deset mjeseci, odnosno u razdoblju za koje mogu predvidjeti što će se događati, do stečaja neće doći. Dalje od toga teško je predviđati jer ulazimo u još jednu tešku godinu. Posebno tešku za građevinare – rekao je.

– Posebno nema smisla – kaže Galinec – govoriti o pokretanju stečaja nakon što su izvijestili o kreditu koji su ishodili za Industrogradnju, a koji je peterostruko veći od svih potraživanja radnika i koji je trebao osigurati relativno mirno financijsko restrukturiranje. Taj kredit je, kaže Galinec, bio razlog zašto se povukao iz uprave te prešao u Nadzorni odbor. U upravi se do kredita morao baviti kriznim menadžmentom, vatrogasnim poslovima, a nakon što je kredit dobiven, to više nije bilo potrebno.

Nezadovoljan istragom

Na zapažanje da su mnogi povlačenje u NO povezali s uhićenjima povezanima uz njegovo premlaćivanje, Galinec je rekao kako to nema nikakve veze jer je povlačenje planirao prije nego što je doznao za uhićenja. Ni danas Galinec nije zadovoljan rezultatima istrage protiv naručitelja premlaćivanja.

– Sva su ta uhićenja pucanj prazno – odgovorio je Galinec te na izravni upit zna li tko je “glavni odgovorni” rekao:

– Siguran sam da znam tko je naručitelj. To se ne događa zato što si nekoga ružno pogledao ili trebao platiti ručak. Radilo se o milijunima eura, Industrogradnjinim nekretninama – rekao je Galinec.

Komentara 9

JA
jankoprekobrda
00:40 04.01.2011.

Zba se tko stoji iza barem nacelno tu su neki visoko cijenjeni i zasluzni clanovi MAFIJASKE ORGANIZACIJE HDZ, iz hercegovanjskog lobija.

NE
nepotrebni
00:51 04.01.2011.

Reci ti svijetu jankoprekobrda, koliko je trenutacno hercegovaca u Remetincu, a koliko \"ostalih\"?

PA
pako
10:50 05.01.2011.

Da li možda ovaj tip ima manju zaštitu od medija jer su o njemu pisani samo panagirici. Kad su radnici štrajkali nije ih bilo ni od korova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije