Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog krize

Frustrirani Soros otvara ekonomske institute širom svijeta

George Soros
Arhiva VL
06.04.2010.
u 07:42

Sorosa frustrira što zagovornici liberalnog kapitalizma i deregulacije i dalje u ekonomskim znanostima vode glavnu riječ iako su njihove teze dovele do sadašnje krize.

Milijarder i globalni financijer Georg Soros financirat će otvaranje novog Ekonomskog instituta na oxfordskom sveučilištu, prenosi portal Biznis.ba. To je, tvrdi se u londonskom Timesu, posljedica njegove frustriranosti činjenicom da zagovornici liberalnog kapitalizma i deregulacije i dalje u ekonomskim znanostima vode glavnu riječ iako su njihove teze dovele do sadašnje krize.

Prema Sorosu, moderna ekonomska teorija suviše se oslanja na matematičke modele predviđanja tržišnih kretanja, tako da će se na Ekonomskom institutu u Oxfordu koristiti interdisciplinarni pristup, uz proučavanje povijesti, psihologije, prirodnih znanosti, čak i književnosti. Bogati financijer slične institute planira otvoriti i u u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Kini i SAD-u.

 

Komentara 10

OC
octopus5
10:01 06.04.2010.

radant i dovičović....ne znam zašto tako grupo po tom čovjeku.... mutikaša, ovo ono....nakon što je funta kolabirala, britanija je iskusila 15-godišnji ekonomski rast...ne znam što je tu loše....isto je i sa azijskom krizom..to im je samo dalo vjetar u leđa-dugoročno gledano....

LO
Londoncanin
10:11 06.04.2010.

Soros je prvo i osnovno nevjerojatno sposoban i talentiran trgovac devizama. Svakako je najpoznatiji kao covjek koji je slomio Englesku Centralnu Banku za recesije ranih 90ih. Pokazao nevjerojatnu hrabrost, mudrost i pronicljivost kad je prodao oko 10 biliona funti, drugim rijecima kladio se protiv Bank of England. Rezultat je bio izbacivanje funte iz Evropskog Exchange Mehanizma i njena devalvacija. To je ovdje poznato koa \"Black Wednesday\". U tom procesu je zaradio nesto manje od bilion funti. No to je njegov najveci financijski uspjeh do danas medjutim ne i jedini. Uspjesno je vodio niz financijskih operacija a predvidio je i ovu sadasnju i najnoviju recesiju i zaradio milione u procesu. Ovdje u financijskom svijetu svaki ozbiljniji razgovor o trzistu deviza mora ukljucivati Sorosa. Njegov talent, sposobnost, instinkt i hrabrost su ovdje legendarni.

RA
radant
09:39 06.04.2010.

-Opa, novo spletkartenje je na pomolu, jer dok se soroš nečega uhvati znamo da tu ima svoje kandže nečastivi , jer vidimo to po medijima u koje ima veliki upliv taj svjetski mutikaša financiran od onih istih koji su odgovorni za holokaust ali i dalje vuku vraga za rep i provociraju te tako traže novu budalu tj. novog hitlera da ga izazovu , a onda znamo što slijedi... -Sačuvaj nas Bože od ovakovih \" svjetskih dušebrižnika\" jer jadna nam majka kada nas ovakvi \"pomažu\" , uh al me strah njegovog humanizma i njegove pomoći, hvala niste trebali gospodine soroš tj. gospodine nečastivi , jer iza vašeg djela se uvjek krije nešto opasno , nešto od čega samo vi i vaši mentori imate koristi točnije mnogi narodi imaju štete od vašeg humanizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije