Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONKURENTNOST

Francuski ministar napao Nijemce: Povisite plaće!

njemački radnici,tvornica,šljakeri
Reuters/PIXSELL
19.09.2013.
u 09:06

Želim da Njemačka ima socijalnu politiku u kojoj konkurentnost ne ovisi o poslovima za 400 eura na mjesec, rekao je Benoît Hamon

Francuski ministar gospodarstva Benoît Hamon pozvao je Njemačku da povisi plaće kako bi se osigurala poštenija konkurentnost. Hamon je za BBC rekao kako Njemačka drži plaće pretjerano niskima kako bi si osigurala prednost u odnosu na ostatak Europe. Pozvao je iduću vlast da \"igra pošteno\".

- Želim da Njemačka ima socijalnu politiku u kojoj konkurentnost ne ovisi o poslovima za 400 eura na mjesec - rekao je Hamon pri posjetu tvornici naočala Optic 2000.

- Želim da Njemačka ne zasniva svoje poljoprivredno gospodarstvo na plaćama od sedam eura na sat. To želim od sljedeće njemačke vlade - dodao je.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je Francusku da snizi plaće kako bi bila konkurentnija. Međutim, Hamon tvrdi da mu je dosta slušati pozive na reformu tržišta rada kada \"neke države u Europi zaobilaze direktive o zapošljavanju i potplaćuju svoje radnike\".

Nedavno objavljen popis konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu pokazuje da je Francuska pala na 23. mjesto, što je za 12 mjeseca lošije od mjesta koje je držala 2005. godine. Njemačka je u istom razdoblju skočila sa šestog na četvrto mjesto.

>> Eurozona izlazi iz recesije, a prednjače Francuska i Njemačka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije