Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka burza

Fondovi s pozitivnim rezultatom prevladavali već sedmi tjedan uzastopno

Zagrebačka burza
Davor Višnjić/PIXSELL
08.12.2014.
u 19:12

Od 32 dionička fonda u proteklom tjednu je njih deset poraslo. Predvodi ih KD Prvi izbor

Protekli tjedan je od 74 aktivnih otvorenih investicijskih fondova, njih 46 poraslo, tri su rasli za više od jedan posto. Ukupno je 28 fondova tjedan završilo u crvenom, od toga ih osam bilježi pad veći od jedan posto. Fondovi s pozitivnim tjednim rezultatom su prevladavali i to već sedmi tjedan uzastopno. Sumarno su u zadnjih 37 tjedana fondovi zabilježili samo tri negativna tjedna. Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalazi se sedam dioničkih, dva mješovita te jedan posebni fond. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +1,38 do -2,85 posto, javlja portal hrportfolio.hr.

Od 32 dionička fonda u proteklom tjednu je njih deset poraslo. Predvodi ih KD Prvi izbor s tjednim prinosom od 1,38 posto čime je postao i dobitnik tjedna među svim fondovima. Fond KD Prvi izbor je dionički fond fondova te drži 47 posto portfelja investirano u SAD-u, 20 posto u EU te 10 posto u Kini. Portfelj je 64 posto izložen dolarskim investicijama a 21 posto je investirano u eurima. Na ljestvici najvećih prinosa slijede HI-growth s rastom od 1,19 posto i Raiffeisen World (+1,15%). Dvadeset i dva dionička fonda su pala, a najviše su na vrijednosti izgubili KD Nova Europa (-2,85%) i ZB BRIC+ (-2,68%).

Više pročitajte ovdje.

>>Današnji redovni dionički promet bilježi pad, umanjen je za 2,6 mil. kuna

>>Milijunski promet evidentirala su dva izdanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije