Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Fond bivšeg šefa Plive Bolanče kupio agenciju Kompas

Matko Bolanča
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.04.2017.
u 15:40

Strategija je fonda ulaganje u turizam, destinacijski menadžment, nove perspektivne tvrtke iz različitih sektora...

Investicijski fond Matka Bolanče Inspire Fusion preuzeo je turističku agenciju Kompas Zagreb, jednu od vodećih domaćih agencija u segmentu outgoinga i korporativnih putovanja. Ovo je druga značajna investicija fonda osnovanog prošlog ljeta, nakon kupnje Fleet rent-a-car kuće, a cilj je konsolidacija u turističkom sektoru te stvaranje nove ponude za strane turiste, odnosno jačanje incoming segmenta.

Kako je poznato, bivši šef Plive Matko Bolanča u srpnju prošle godine osnovao je investicijski fond rizičnog kapitala Inspire Fusion s partnerima, analitičarom Markom Vargom, financijašem Krešimirom Kukecom te odvjetnikom Tomislavom Celiščakom. Strategija im je ulaganje u turizam, destinacijski menadžment, nove perspektivne tvrtke iz različitih sektora, nekretnine. Fleet je trebao biti polazište za razvoj destinacijskog menadžmenta u turizmu, zbog čega se preuzimanje Kompasa pokazalo kao prirodan potez.

Kako su potvrdili iz tvrtke Inspire Investments, koja upravlja fondom Inspire Fusion, ovih dana dovršen je proces preuzimanja 86% ukupnog udjela u dioničkom društvu Kompas d.d. iz Zagreba. Potpisom ugovora okončan je višemjesečni proces dubinske analize poslovanja te kompletirana transakcija koju su svojim potpisima ovjerili Matko Bolanča za račun Fonda te Ivan Pukšar, dosadašnji većinski vlasnik i direktor Kompasa. Iznos transakcije nije poznat te ističu da je ugovorno zaštićen kao poslovna tajna.

Matko Bolanča ističe da je riječ o strateški vrlo bitnom iskoraku kroz ulaganje u poslovni subjekt koji pokazuje izniman potencijal za znatan rast i širenje poslovanja.

– Želimo kreirati strateške promjene fokusa poslovanja Kompasa, posebno na jačanju incoming poslovanja, čime ćemo stvoriti preduvjete za unapređenje svih ostalih segmenata te kreirati potentan projekt. Primjenom inovativnih tehnologija i procedura poslovanja nastojat ćemo ostvariti znatne iskorake prema daljnjem rastu poslovanja i profitabilnosti. Dugoročan nam je cilj stvaranje stabilne i jake turističke priče – najavljuje Bolanča. Ističe da to neće značiti otpuštanja, već dodatna ulaganja u daljnju edukaciju kadrova te jačanje fokusa na potentnost poslovnih prioriteta. Ujedno najavljuje i nove akvizicije u turizmu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije