Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reboot Develop

Finci preuzeli prvu esport tvrtku

Foto: Code Cacao
23.04.2018.
u 14:12

Finski proizvođač mobilnih igara Kuuhubb planira u Hrvatskoj otvoriti stotinu radnih mjesta u razvoju casusal igara

Jedna od najvećih konferencija za proizvođače računalnih igara u Europi Reboot Develop u Dubrovniku ove je godine pun iznenađenja.

Najveće je priredio prvi hrvatski igrač u esportu Valiance, koji je pokrenuo poslovni dvojac koji se upoznao u Kolektivi – Dragana Gučanin i Antonio Meić. Njihov Valiance i softversku tvrtku Code Cacao preuzeo je finski proizvođač mobilnih igara Kuuhubb.

Plan im je u Hrvatskoj otvoriti 100 radnih mjesta u razvoju casusal igara, što bi ih pretvorilo u pandana Nanobitu po broju zaposlenika.

Usto, osnivač i direktor Kuuhubba Jouni Kearney najavio je na Youtubeu da će se Code Cacao početi baviti blockchainom.

Valiance je prije pola godine investirao 250 tisuća eura u najjači regionalni Counter Strike (CS:GO) tim poznat kao Binary Dragons. Meić je tada naveo da mu je cilj da tim uđe među 15 najboljih na svijetu i da im plaće s iznad 1500 eura povećaju na pet do 15 tisuća eura. Esport raste u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj.

Prije tri godine su Krešimir Krolo, viši asistent Odsjeka za sociologiju Sveučilišta u Zadru i domaći gaming portal HCL.hr napravili istraživanje o esportu u Hrvatskoj i došli do podatka da ga redovito prati više od 100 tisuća građana. Lani su Vipnet i njemački organizator esportskih turnira ESL pokrenuli regionalnu esport ligu koja je u prvoj sezoni imala četiri milijuna pratitelja.

Osim proizvođača igara, koji su lani na svjetskoj razini imali prihod veći od 108 milijardi dolara, sve više jača i popratna esport industrija, koja okuplja zaljubljenike u esport i igrače. Samo taj segment lani je premašio prihod od 700 milijuna dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije