Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTO

Financijska kriza pritiskat će trgovinu još dvije godine

wto
16.04.2010.
u 13:14

Još će sigurno sljedeće dvije godine protekcionizam kočiti svjetsku trgovinu jer se tržište rada teško oporavlja od globalne financijske krize.

Protekcionizam će kočiti svjetsku trgovinu još sljedeće dvije godine budući da se tržište rada teško oporavlja od globalne financijske krize, smatra glavni direktor Svjetske trgovinske organizacije Pascal Lamy, a prenosi Poslovni dnevnik.

- I dalje ćemo se sučeljavati s protekcionističkim tenzijama - kazao je Lamy izvjestiteljima za posjeta čileanskoj metropoli Santiagu.

- Mi koji se bavimo trgovinom znamo da ćemo se morati nositi s pritiskom još godinu ili dvije. Lamy je početkom tjedna naglasio da će oporavak svjetskog tržišta rada kasniti za oporavkom svjetskog gospodarstva oko 18 mjeseci.

Ključne riječi

Komentara 1

BU
Bugrer
14:17 16.04.2010.

U međuvremenu možda počnemo nešto proizvoditi, pa ćemo imati čime i trgovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije