Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazna za mito

Farmaceutski div Pfizer podmićivao i u Hrvatskoj!

'epa01029346 (FILE) A file photograph showing a woman walking past a sign in front of the world headquarters building of Pfizer Inc. in New York on Monday 26 June 2006. It was reproted 05 June 2007 th
Reuters/Pixsell
08.08.2012.
u 08:58

Među državama u kojima je Pfizer podmićivao zaposlene u zdravstvu nalazi se i Hrvatska. Na popisu su još Bugarska, Rusija, Kazahstan, Kina...

Američki farmaceutski div Pfizer mora platiti 60,2 milijuna dolara zbog optužbi za podmićivanje liječnika i zaposlenih u zdravstvu u nekoliko zemalja, javlja Bloomberg. Među zemljama u kojima su podmićivali zaposlene u zdravstvu nalazi se i Hrvatska.

Farmaceutski div priznao je da su između 1997. i 2006. godine isplatili više od dva milijuna dolara mita državnim službenicima u Hrvatskoj, Bugarskoj, Kazahstanu i Rusiji te da su zbog toga ostvarili profit od više od sedam milijuna dolara, objavljeno je na službenoj stranici FBI-ja. Mito su davali i liječnicima u Italiji, Srbiji, Kini i Češkoj.

Prema prikupljenim sudskim dokazima, Pfizer je tijekom nekoliko godina isplaćivao mito službenicima zaposlenim u bolnicama, članovima odbora prodaje te ostalim zaposlenicima u zdravstvu i na taj način utjecao na odluke o odobrenju i registraciji njihovih proizvoda u tim zemljama.

O visini kazne dogovorili su se s američkim pravosuđem, a imena osoba koje su primale mito nisu poznata javnosti.

Komentara 39

PK
puši kurac
10:02 08.08.2012.

ma dajte molim vas. još će na kraju ispast da su banke nepoštene i da političari ne rade u interesu onih koji su ih izabrali!! stvarno vam svašta padne na pamet

OB
-obrisani-
10:41 08.08.2012.

Dok netkome ne uzmu imovinu i netko ne dobije 10 godina zatvora neće se ništa promjeniti.......a država neće pokretati jake sudske sporove jer su i oni u talu .......................čiča miča gotova je priča U USA su platili prije dva mjeseca kaznu od tri milijarde dolara a zaradili su na prevari 30 milijardi dolara ,znači 10% im je rizik pa tko tako nebi radio...znaju da nema zatvora na 100 godina ili 50 godina već samo kaznica Svi će to opet raditi jer nema kazne ozbiljne...svi su u talu

AB
abendblatt
12:35 08.08.2012.

Ja mislim, da bi o ovom trebali aktualni ministri , Ostojic i Mrsic, dati svoje misljenje, tko je mogao primit mito u hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije