Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbolika

Facebookov Mark Zuckerberg primat će plaću od 1$

mark zuckerberg,portal
Reuters/PIXSELL
29.04.2013.
u 08:24

Primanje plaće od jednoga dolara je simbolično, a mnogi su se poznati čelnici odlučili na isto. Primjerice, Steve Jobs to je učinio kada se vratio u Apple kao CEO 1998.

Iz Facebooka su potvrdili da će njegov osnivač Mark Zuckerberg ove godine primati plaću od jednoga dolara, bez bonusa.  No, to mu ne bi trebalo teško pasti s obzirom na to da je prošle godine zaradio mnogo novca od dionica.

Primanje plaće od jednoga dolara je simbolično, a mnogi su se poznati čelnici odlučili na isto. Primjerice, Steve Jobs to je učinio kada se vratio u Apple kao CEO 1998. Osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin, zajedno s Ericom Schmidtom, 2005. godine također su smanjili svoje plaće na jedan dolar. Tu su i drugi čelnici, kao što je Larry Ellison iz Oraclea, Mark Pincus iz Zynge, među njima je bio i bivši CEO Yahooa Jerry Yang itd, piše Quartz.

Inače, Zuckerberg je prošle godine dobio 266.101 dolar bonusa, uz godišnju plaću od 500.000 dolara. Navodi se da je koristio i Facebookove privatne avione za osobna putovanja, koja su samo u prošloj godini stajala više od 1,2 milijuna dolara.

>>Zuckerberg predstavio Home – centar i dušu vašeg telefona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije