Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva seta cjenika

Evo zašto su neki ostali iznenađeni računima za roaming

mobitel
Ivo Cagalj/PIXSELL
16.09.2013.
u 14:09

Cijene poziva iz RH prema zemljama EU i dalje visoke, operatori poručuju da poštuju domaći i EU regulatorni okvir.

Ironijom slučaja, dok je hrvatski član Europske komisije novi povjerenik za zaštitu potrošača Neven Mimica iz Bruxellesa na svom Twitter-profilu objavio: "Nema više iznenađenja na telefonskim računima", najavljujući novu EU regulaciju telekom-operatora, u tisuću i pol kilometara udaljenom Zagrebu te ostatku Hrvatske dio je korisnika sva tri mobilna operatora ostao iznenađen svojim računima za roaming, piše Poslovni dnevnik.

Dva i pol mjeseca od bombastičnih najava pada cijena roaminga zbog ulaska Hrvatske u EU čitatelji Poslovnog dnevnika koji koriste usluge Hrvatskog telekoma, Vipneta i Tele2 požalili su se da im se minutaže poziva unutar EU obračunavaju u različitim iznosima. U nekim slučajevima dvostruko ili još skuplje od najviših cijena koje je propisala Europska komisija. Naime, EK je uredbom naredila svim članicama da od 1. srpnja snize cijene roaminga za mobilni poziv na najviše 2,27 kuna po minuti, da primanje poziva unutar EU ne smije biti skuplje od 0,66 kuna po minuti, slanje SMS-a 0,75 kuna, a prijenos 1MB podataka unutar EU smije stajati najviše 4,26 kuna. Štoviše, korisnici sva tri mobilna operatora taj su cjenik dobili u obliku SMS poruke, a jedna od tih poruka počinje ovom rečenicom: "Poštovani, obavještavamo vas da će se ulaskom RH u EU 1. 7. primjenjivati nove povoljnije cijene i uvjeti korištenja usluga u zemljama EU".

Istražujući pritužbe čitatelja, Poslovni dnevnik otkrio je da operatori nisu pogriješili u obračunu, već da za "cijene i uvjete korištenja usluga u zemljama EU" primjenjuju ne jedan, već dva cjenika. Detalje pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije