Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjenjačnica

Euro stabilan prema kuni

euros
Wikimedia Commons
13.09.2010.
u 12:22

Po srednjem tečaju HNB-a, euro je krajem prošlog tjedna vrijedio 7,285 kuna, što je oko 0,6% niže u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Početkom prošlog tjedna na domaćem deviznom tržištu pojavio se pritisak na slabljenje kune prema euru. Potražnja korporativnog sektora za eurima bila je zamjetna pa je zajednička europska valuta u jednom trenutku ojačala na razinu od 7,30 kuna za jedan euro.

Takva situacija nije se dugo zadržala, a tečaj EUR/HRK pao je na niže razine. U nastavku trgovanja pojačala se ponuda eura na tržištu, prvenstveno bankarskog sektora, tečaj je nastavio padati te je euro oslabio na razinu od 7,28 kuna. Sredinom prošlog tjedna situacija se donekle stabilizirala, euro se zadržao ispod 7,29 kuna, a trgovalo se u uskom rasponu tečaja. U nastavku trgovanja nije bilo većih oscilacija tečaja.

Po srednjem tečaju HNB-a, euro je krajem prošlog tjedna vrijedio 7,285 kuna, što je oko 0,6% niže u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije