Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Euro ojačao prema kuni zbog manjka potražnje

Manjak potražnje za eurima utjecao je na pad tečaja prema razini od 7,270 kuna za jedan euro. U nastavku trgovanja potražnja je i nadalje bila relativno slaba te je euro zabilježio daljnji pad, prema 7,265 kuna.
06. rujna 2010. u 12:05 1 komentara 34 prikaza
euro
Foto: VL FOTO

Na domaćem deviznom tržištu početkom prošlog tjedna zabilježeno je jačanje kune prema euru, odnosno pad tečaja EUR/HRK. Manjak potražnje za eurima utjecao je na pad tečaja prema razini od 7,270 kuna za jedan euro. U nastavku trgovanja potražnja je i nadalje bila relativno slaba te je euro zabilježio daljnji pad, prema 7,265 kuna.

Sredinom prošlog tjedna ponuda i potražnja za eurima bile su uravnotežene, tečaj nije bilježio veće oscilacije, ali je zabilježen oporavak eura na iznad 7,270 kuna za jedan euro. U drugoj polovici prošlog tjedna zabilježena je pojačana potražnja za eurima, tečaj je vidljivo porastao, a trgovalo se i na razinama oko 7,290 kuna za euro.

Po srednjem tečaju HNB-a, euro je krajem prošlog i početkom ovoga tjedna dosegnuo vrijednost od 7,28 kuna, što je sasvim neznatno niža razina u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • Savska:

    ..Euro ojačao prema kuni zbog manjka potražnje pad tečaja prema razini od 7,270 kuna za jedan euro. te je euro zabilježio daljnji pad, prema 7,265 kuna. .... dobro,jel ojacao ili oslabio?