Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Erste grupa uložila 19 milijuna eura u Zračnu luku Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik
Arhiv VL
12.05.2010.
u 15:23

Ukupan iznos projekta bio je 23,5 milijuna eura pri čemu je grupa Erste podržala projekt s oko 19 milijuna eura, a ostatak je pokrila sama Zračna luka u Dubrovniku.

Erste grupa financirala je proširenje Zračne luke u Dubrovniku, treće po veličini u Hrvatskoj - priopćeno je iz banke.

Terminalom B, koji je danas pušten u rad, udvostručena je veličina zračne luke sa 6320 m2 na 13.740 m2 što će pomoći u prihvaćanju sve većeg broja putnika koji se očekuju u Dubrovniku 2010. Izgradnja terminala B osigurana izravnim privatnim financiranjem, koje je još uvijek rijedak instrument financiranja u Hrvatskoj, iako uzima zamah. Ukupan iznos projekta bio je 23,5 milijuna eura pri čemu je grupa Erste podržala projekt s oko 19 milijuna eura, a ostatak je pokrila sama Zračna luka u Dubrovniku.

- Naša strategija potpore razvoju infrastrukture u srednjoj i istočnoj Europi podrazumijeva fokus na one sektore koji su ključni za ekonomski rast zemalja. Turizam u Hrvatskoj donosi oko petinu BDP-a i zato je prioritet. Dubrovnik je posebno važan jer je jedno od najpopularnijih hrvatskih mjesta za odmor, koje je osobito atraktivno stranim turistima. Zbog zemljopisnog položaja u Dubrovnik turisti uglavnom stižu zrakoplovom i to iz cijele Europe. Zato je vrlo važno da zračna luka svojom veličinom i kapacitetom odgovori međunarodnim zahtjevima - objasnio je Werner Weihs-Raabl, voditelj infrastrukturnog financiranja i javnog sektora Erste grupe.

Dubrovnik je vrlo popularno turističko odredište u Hrvatskoj, a privlači turiste iz zapadnoeuropskih zemalja i to uglavnom više platežne moći. Najveći broj turista dolazi iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Italije i Irske.
- Primijetili smo da se najnoviji turistički trendovi sve više pomiču prema organizatorima putovanja s više destinacija, koji preferiraju više kratkih putovanja umjesto jednog dugog. Ovaj trend posebno će pogodovati Dubrovniku kao turističkoj destinaciji, što je još jedan razlog za Erste grupu da ulaže u infrastrukturu u regiji - zaključio je Weihs-Raabl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije