Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza portfelja

Erste analitičari: dionica Valamar Riviere vrijedit će 30-ak posto više

Milanović Valamar
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
07.07.2015.
u 12:59

– Turizam je rastuća industrija na globalnoj razini, Hrvatska turistička destinacija, a Valamar jedan od ključnih igrača na tržištu – argumentira Augustinović

Za dionicu Valamar Riviere Erste analitičari u inicijalnoj su analizi dali preporuku “kupiti” i 12-mjesečnu ciljanu cijenu postavili na 26,59 kuna. To je 30-ak posto više od vrijednosti te dionice u trenutku objave analize.

– Preporuka, ciljana cijena i pozitivan stav rezultat su više činitelja koji uključuju, između ostalih, Valamarov uravnotežen portfelj smještajnih kapaciteta i snažnu poziciju na rastućem turističkom tržištu, pozitivne izglede za organski rast prihoda i profitabilnosti, investicije u podizanje konkurentnosti, ambiciju i dobru poziciju za eksterno širenje te korporativno restrukturiranje provedeno krajem 2014. – objasnio je Anto Augustinović, stariji analitičar tržišta kapitala u službi za ekonomska istraživanja Erste banke. Smatra da će se takvi trendovi nastaviti te da bi prihodi tvrtke mogli rasti oko sedam posto godišnje sljedećih pet godina. Najveće povećanje prihoda, oko 17 posto, očekuje tijekom godine, osim od organskog rasta i kroz konsolidaciju Hotela Baška, preuzetih u lipnju. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) pozicionira na najmanje 400 milijuna kuna, čemu bi trebalo doprinijeti i provedeno restrukturiranje. Analitičari su uzeli u obzir i velika ulaganja Valamara proteklih godina koja bi, vjeruju, trebala dodatno povećati konkurentnost i osigurati više cijene smještaja.

– Turizam je rastuća industrija na globalnoj razini, Hrvatska turistička destinacija, a Valamar jedan od ključnih igrača na tržištu – argumentira Augustinović.

>>Valamar za 23,2 mil. € kupio Hotele Baška

>>Prva turistička dionica koja ima 'market makere'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije