Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Velika transformacija' poslovanja

Ericsson otpušta 3000 radnika

Ericsson Nikola Tesla
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.10.2016.
u 11:06

Iz švedske kompanije navode da će u proizvodnji ukinuti oko tisuću radnih mjesta, 800 u odjelu za istraživanje i razvoj te 1200 u ostalim dijelovima poslovanja

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson potvrdio je danas medijska izvješća prema kojima namjeravaju ukinuti 3000 radnih mjesta u Švedskoj, precizirajući da će više od polovine njih biti ugašeno u odjelima proizvodnje te istraživanja i razvoja.

Ujedno najavljuju da u iduće tri godine namjeravaju zaposliti 1000 radnika u odjelu za istraživanje i razvoj u sklopu "opsežne transformacije" poslovanja.

Trebaju im inženjeri

Pojašnjavaju da namjeravaju smanjiti broj administrativnih radnih mjesta u tom odjelu, a da im paralelno trebaju nova znanja na području novih tehnologija pa će zato zaposliti oko tisuću inženjera u Švedskoj, i to ponajprije s fakulteta. – I dalje smo snažno fokusirani na istraživanje i razvoj i većina Ericssonovih zaposlenika već godinama radi na razvoju softvera i u uslugama, a ne u proizvodnji hardvera – istaknuo je u priopćenju izvršni direktor Ericssona Jan Frykhammar.

– Moramo poduzeti mjere kako bismo osigurali konkurentnost Ericssona na dulji rok i zadržali vodeću poziciju u tehnologiji i uslugama – dodao je Frykhammar.

Ericsson trenutačno zapošljava oko 16 tisuća radnika u Švedskoj i ukupno 116 tisuća širom svijeta.

Smanjuju i troškove

Dodatno su iz švedske kompanije najavili "opće smanjenje troškova i ukidanje vanjskih troškova, u prvom redu kroz smanjenje broja konzultanata u Švedskoj za 900, ali i kroz opće smanjenje troškova poslovanja".

Ericsson se u posljednje vrijeme suočava s teškoćama i u srpnju su otpustili izvršnog direktora Hansa Vestberga koji je na toj dužnosti bio sedam godina. Pod njegovim vodstvom kompanija nije uspijevala parirati konkurenciji poput Nokije, Siemensa i Alcatel-Lucenta i proširiti tržišni udio na zasićenim tržištima poput onih u Europi i Sjevernoj Americi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije