Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjeraju investitore

Ergović radnicima nudio 1000 kn da ne prosvjeduju

'25.10.2011., Pavla Hatza, Zagreb - U prostorijama Hrvatske Udruge Poslodavaca odrzana je konferencija za novinare na temu HUP-ova ekonomska usporedna metrika izbornih programa Kukuriku koalicije i HD
'Antonio Bronic/PIXSELL'
17.04.2012.
u 21:30

Ništa čudno ne bi bilo da radnicima tjedan dana prije prosvjeda u Zagrebu nije rekao da je kraj i da tvrtka ide u stečaj

Da je vlasnik Nexe grupe Ivan Ergović 1. travnja ponudio radnicima posrnulog koprivničkog Bilokalnika Drva po 1000 kuna da odustanu od prosvjeda koji je dan kasnije ipak održan u Zagrebu ispred zgrade HUP-a, čiji je on predsjednik, nije novost, ali jest da je otkazivanje tražio jer se \"time čini šteta i stvara opasnost od eventualnog nepronalaženja rješenja za tvrtku i pokretanje proizvodnje\".

Neodrživost poslovanja

Također, u dokumentu koji posjeduje Večernji list, a preko sindikata je upućen radnicima, naveo je i da bi tim prosvjedom mogli odvratiti potencijalne partnere s kojima je, kako kaže, svakodnevno u kontaktu. Ništa tu previše čudnoga ne bi bilo da samo tjedan dana prije toga Ergović nije oko 140 radnika osobno u Koprivnici priopćio da je menadžment Bilokalnika Drva donio odluku o podnošenju prijedloga za pokretanje stečajnog postupka nad tvrtkom zbog \"neodrživosti daljnjeg poslovanja u aktualnim tržišnim okolnostima\".

– Pitanje svih pitanja je zašto Ergović govori da traži investitore, a želi stečaj. Sramotno je da glumi velikog poslodavca, socijalno osjetljivog, a zapravo je posegnuo za elegantnim izbjegavanjem isplate zaostalih plaća i doprinosa te će to prepustiti državi – oštar je Franjo Veble iz SSSH.

Sam sebi skočio u usta

Ergović je u priopćenju ustvrdio da ponuda radnicima uoči Uskrsa nema nikakve veze s prosvjedom, ali i istaknuo da novac nije isplatio jer sindikati nisu preispitali odluku o prosvjedu.

Ključne riječi

Komentara 1

OS
osica
23:33 17.04.2012.

firme predsjednika HUP - u problemima , firme ministra gospodarstva u problemima ....., ali vi radinici \"nemate problema - jer ste lijeni , nesposobni i nećete raditi bez plaće\" - sramite se u što ste \"uvalili sposobne menadžere i čelnelne ljude našeg gospodarstva\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije