Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNIFM

Energetika dobila svoju prvu radijsku emisiju- '50 nijansi zelene'

5O nijansi zelene
Foto: PR
1/2
19.09.2019.
u 13:53

PoslovniFM spaja tradicionalno i digitalno - s jedne strane je radio kao tradicionalni, a s druge digitalna suvremena platforma koja omogućuje slušanje svih emisija na zahtjev.

Jedinstvena autorska emisija „50 nijansi zelene“ dr.sc. Julija Domca počela je s emitiranjem na prvom poslovnom Internet i podcast radiju u Hrvatskoj i šire- poslovniFM.  

Darko Buković, osnivač i glavni urednik, projekt je promišljao duže vrijeme, no realizacija je uslijedila prije nepuna tri mjeseca. PoslovniFM je multimedijska platforma koja funkcionira na 3P modelu: poslušaj, pročitaj, pogledaj. PoslovniFM spaja tradicionalno i digitalno - s jedne strane je radio kao tradicionalni, povijesno prvi medij, a s druge digitalna suvremena platforma koja omogućuje slušanje svih emisija na zahtjev.

„Kada sam kretao u cijelu priču znao sam da jedna od tema koja mora biti zastupljena na Poslovnom FM-u je i ona energetska. Dr. Domac nametnuo se kao logičan izbor. Ravnatelj najveće energetske agencije u Hrvatskoj, predsjednik vrlo značajnog europskog udruženja, bloger, osoba koja sve više i jače istupa u medijima kada su u pitanje teme energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. I kada imate dobru ideju i stručnjaka s druge strane koji tu ideju prepozna onda dobijete emisiju „50 nijansi zelene“ koja svoju premijeru u javnosti dobiva u petak 20. rujna“,  projekt je predstavio Darko Buković.

Foto: PR

„U svemu što je vezano uz energetiku, a poglavito uz elektroenergetiku, bili smo prvi ili među prvima u svijetu. Prvi elektroenergetski sustav u svijetu je u Hrvatskoj. Hrvatska je bila među prvih pet članica elektroenergetskog sustava Europe kakav danas poznajemo. Zašto ne bismo onda imali i prvu radijsku emisiju koja se bavi jedino i isključivo pitanjem energetske tranzicije i svega što to uključuje. Serijal otvaramo razgovorom s profesorom Slavkom Krajcarom s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, osobom koja smatra kako bi Hrvatska trebala biti samo na optimističnom putu u energetici. Kroz emisije će se izmjenjivati široka paleta zanimljivih i zvučnih imena“, komentirao dr.sc. Julije Domac, svoju prvu autorsku emisiju.

Iz mjeseca u mjesec, emisija ima ideju promovirati novi način razmišljanja o energetici- kako se nešto može, a ne kako i zašto se nešto ne može.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije