Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Emirates i flydubai najavili prve rute na kojima će koristiti zajedničke oznake letova (codesharing)

Po početku suradnje Emirates će dijeliti oznake za 29 letova na kojima leti flydubai;Putnici karte mogu rezervirati od 3. listopada, a usluga počinje 29. listopada; Istražite više destinacija lakše, brže i češće
04. listopada 2017. u 09:36 359 prikaza
Emirates i flydubai
Foto: Promo

U povodu početka najavljivanog partnerstva, Emirates i flydubai objavili su danas da će Emirates proširiti svoju mrežu na 29 destinacija na tri kontinenta na koje leti flydubai.

Nova partnerska mreža, kroz svoje dijeljenje oznaka letova (eng. codesharing) omogućit će veću učestalost i olakšati pristup mnogim svjetskim destinacijama, uz prednost povezivanja prtljage s krajnjim odredištem. Putnici će ove letove moći rezervirati od 3. listopada na internetskoj stranici Emirates.com, preko kontakt centra ili putničkih agencija, dok će vezani letovi početi s prometovanjem 29. listopada 2017. godine.

Njegova Ekscelencija Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor Emirates grupe i predsjednik kompanije flydubai, izjavio je: „Ovo je uzbudljiv prvi korak u otkrivanju prednosti partnerstva za putnike koji će imati priliku uživati u jedinstvenim prednostima koje svaka zrakoplovna kompanija nudi, kao i u većem izboru te fleksibilnosti prilikom povezivanja putem Dubaija. Ovo je samo početak, a s obzirom da proširujemo partnersku mrežu u narednim mjesecima, otvorit ćemo našim putnicima još više mogućnosti za istraživanje svijeta.“

Tijekom putovanja, korisnici aviokompanija Emirates i flydubai isprobat će proizvode i usluge oba prijevoznika koje odražavaju njihove jedinstvene karakteristike. Kad se letovi rezerviraju zajedno, kao dio programa codesharinga, putnici Emiratesa i u poslovnoj i ekonomskoj klasi dobit će besplatne obroke i besplatnu količinu prtljage prema Emiratesovom sustavu i na letovima flydubaija.

Povezivanje u čvorištu u Dubaiju nudi ugodno iskustvo mijenjanja leta, a zbog novog partnerstva smanjuje se i minimalno trajanje čekanja veze (MCT) između Emiratesovog sjedišta na terminalu 3 i flydubaija na terminalu 2 od 120 minuta.

Današnja najava početna je faza opsežnog partnerstva koji će se, u budućim fazama, nastaviti kroz stvaranje dodatnih gradskih veza kako će se sporazum o codesharingu proširivati, a mreže obaju zrakoplovnih prijevoznika optimizirati.

Dodatne pogodnosti za korisnike koji često putuju

U ovoj prvoj fazi partnerstva, članovi Emirates Skywardsa mogu zaraditi milje Skywards i Skywards Tier na codeshared letovima prema postojećem programu nagradnih milja Skywards.

Uz osnovnu besplatnu težinu prtljage prema Emiratesovom sustavu, članovi Skywards Premiuma također mogu bez nadoplate predati dodatnu prtljage težine do 20 kg (platinum članovi), 16 kg (zlatni članovi) i 12 kg (srebrni članovi) na codeshare letovima flydubaija.

Srebrni, zlatni i platinum članovi Skywardsa koji putuju na codeshare letovima mogu se za let prijaviti na flydubaijevim šalterima za Business Check-in i dobiti prioritetne oznake.

Dodatne pogodnosti za članove programa lojalnosti svakog prijevoznika bit će objavljeni uskoro.  

Destinacije na kojima Emirates i flydubai dijele oznake letova

Grad

Država

Asmara

Eritreja

Beograd

Srbija

Kijev

Ukrajina

Juba

Južni Sudan

Krasnodar

Rusija

Samara

Rusija

Kazanj

Rusija

Mineralnije Vodi

Rusija

Odesa

Ukrajina

Prag

Češka

Rostov na Donu

Rusija

Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Skopje

Republika Makedonija

Sofija

Bugarska

Tbilisi

Gruzija

Kuvajt

Kuvajt

Baku

Azerbajdžan

Lucknow

Indija

Ahvaz

Iran

Bandar Abas

Iran

Isfahan

Iran

Lar

Iran

Širaz

Iran

Najaf

Irak

Biškek

Kirgistan

Muskat

Oman

Salalah

Oman

Ekaterinburg

Rusija

Bukurešt

Rumunjska

Skupa pogreška
Htio je ispasti faca, a onda je napravio potez zbog kojeg je odmah požalio
ZAGREB CLASSIC
Dođite na Tomislavac, na festival pod zvijezdama bezvremenske klasike