Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Emil Tedeschi: „Slavimo tuđi uspjeh! To nas sve čini boljima!“

EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
1/3
18.10.2018.
u 08:00

Krenulo je peto izdanje EY Poduzetnika godine

Globalni program nagrađivanja i promicanja poduzetništva, EY Poduzetnik godine, ušao je u svoje peto hrvatsko izdanje. Suštinu samog programa i osobine poduzetnika koji se traži vjerojatno najbolje opisuju riječi Emila Tedeschija, predsjednika Uprave Atlantic Grupe i predsjednika neovisnog žirija hrvatskog programa, izgovorene prilikom svečanog proglašenja prošlogodišnjeg pobjednika: „U izvrsnima tražimo inspiraciju te dokaz da je moguće pokrenuti, razvijati i stvarati ideju, proizvod, uslugu, koncept i sustav. Tražimo poduzetnika koji će posvjedočiti da je uspjeh moguć i dostižan.“

Za pozitivne promjene u društvu

Program EY Poduzetnik godine pokrenut je prije više od 30 godina, a organizira ga revizorsko-konzultantska kuća EY s ciljem poticanja poduzetništva i predstavljanja najuspješnijih poduzetničkih priča koje su donijele pozitivne promjene u društvima i gospodarstvima više od 60 zemalja svijeta, u koliko ih se program provodi. Govoreći o važnosti programa Tedeschi je dodao: „Ovaj program je svojevrstan fenomen jer promovira nešto iznimno važno za naše društvo, a to je podrška. To je stvaranje kulture slavljenja tuđeg uspjeha, ili još bolje, doživljaj tuđeg uspjeha kao svog.“ Upravo su dosadašnji pobjednici hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine sjajan primjer uspješne realizacije vizije kroz predan rad i posvećenost razvoju zahvaljujući čemu su postali iznimno uspješni na domaćem i svjetskom tržištu.

Žiri i finalisti EY Poduzetnika godine 2017.
Foto: Promo

Nagrada od poduzetnika poduzetnicima

Vrijednost i značaj ovog jedinstvenog globalnog programa prepoznat je od strane cjelokupne poslovne zajednice, ali i samih poduzetnika u Hrvatskoj. U dosadašnjim izdanjima sudjelovalo je preko 110 poduzetnika koji dolaze iz svih dijelova zemlje, a svaki od njih ima jedinstvenu poduzetničku i životnu priču. Program je u protekle četiri godine predstavio Hrvatskoj i svijetu najbolje od domaćeg poduzetništva, a pet poduzetnika je imalo priliku prezentirati svoju priču, ali i priču hrvatskog poduzetništva na svjetskoj završnici programa u Monte Carlu. Tako je prestižna titula EY Poduzetnika godine dodijeljena Alanu Sumini i Zoranu Vučiniću iz tvrtke Nanobit, Đuri Horvatu iz tvrtke Tehnix, Marku Pipuniću iz tvrtke Žito i Mati Rimcu iz Rimac Automobila, kao posljednjem EY Poduzetniku godine. Uz Emila Tedeschija te poduzetnike i investitore Nenada Bakića i Sašu Cvetojevića žiri koji će birati novog hrvatskog EY Poduzetnika godine čine upravo poduzetnici Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić i Mate Rimac.

Tko će biti nasljednik ovih domaćih poduzetnika i idući ambasador hrvatskog poduzetništva u svijetu saznat ćemo sredinom ožujka iduće godine, kada će žiri predstaviti sve finaliste i novog hrvatskog EY Poduzetnika godine. No prije toga, potrebno je ispuniti prijavu ili predložiti poduzetnika do 9. studenoga putem linka, nakon čega će žiri ocijeniti ovogodišnje kandidate te odabrati hrvatskog EY Poduzetnika godine 2018.

Program se u Hrvatskoj održava uz podršku Raiffeisenbank Austria kao generalnog sponzora, Tele2 kao srebrnog sponzora, Interkapital Grupe i Wiener osiguranja kao sponzora te pod pokroviteljstvom Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske udruge poslodavaca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije