Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Elektrokontakt seli proizvodnju iz Švicarske u Hrvatsku

vladimir ferdelji
21.01.2010.
u 10:24

Završava se uređenje tvornice u Zagrebu koja će na novim strojevima izrađivati sedam milijuna električnih sklopki na godinu, što će povećati prihode tvrtke za pet milijuna eura.

Zagrebačka tvrtka Elektrokontakt jedna je od rijetkih koja ima razloga za zadovoljstvo i u recesiji koja je gotovo paralizirala industrijsku proizvodnju u Hrvatskoj. Naime, grupacija EGO, koje je Elektrokontakt član, odlučila je proizvodnju sklopki iz Švicarske preseliti u Hrvatsku, izjavio je direktor zagrebačke tvrtke Vladimir Ferdelji u razgovoru za tjednik Lider.

Ovih se dana završava uređenje tvornice koja će imati nove strojeve za izradu sedam milijuna električnih sklopki na godinu, a početak proizvodnje očekuje se potkraj ožujka.

– S novom proizvodnjom Elektrokontakt će povećati prihode za pet milijuna eura, odnosno taj će nam pogon proizvodnju povećati osam, a izvoz deset posto. Ovim će se potezom tvrtki osigurati puna zaposlenost u sljedećih nekoliko godina – rekao je Ferdelji.

U novom pogonu radit će stotinjak ljudi, najavljuje Ferdelji. Pogon se iz Švicarske seli u Hrvatsku zbog restrukturiranja grupacije, koja također osjeća posljedice globalne recesije.

– Imali smo koristi od restrukturiranja – od 23 tvrtke u grupacije pokazali smo najbolju unutarnju konkurentnost – kazao je Ferdelji.

Uz istu razinu automatizacije, a niže troškove radne snage nego u drugim kompanijama EGO grupe, jedan je od razloga za preseljenje pogona u Zagreb i tehnološka opremljenost i visokoobrazovani radnici.

– Da su posrijedi samo niži troškovi, proizvodnja bi bila preseljena u Kinu. Naše su prednosti tehničke mogućnosti i broj visokoobrazovanih ljudi jer u Zagrebu imamo dva jaka tehnička fakulteta – istaknuo je Ferdelji.

Elektrokontakt je jedan od najznačajnijih hrvatskih izvoznika (izvozi otprilike 90 posto proizvoda), koji drži 35 posto svjetskog i 80 posto europskog tržišta regulatora energije i štapnih regulatora, elektroničkih spojeva koji se ugrađuju u kuhinjske štednjake.

.

Komentara 7

JA
jankoprekobrda
11:22 21.01.2010.

Uvijek je u pitanju i odgovoru sposobnost menadzmenta.

PJ
pIavo_jezero
11:22 21.01.2010.

deprimirani neće propasti planira uvest robove iz afrike da rade

MO
morales
11:20 21.01.2010.

Izvrsna vijest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije