Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ekološki pristup u korištenju ambalaže vinarije Kutjevo

Suradnja s tvrtkom Valoviti papir Dunapack d.o.o. koja je dio Prinzhorn grupe, utemeljene 1853 g. otvorila je nove mogućnosti po pitanju korištenja ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji.
11. srpnja 2020. u 08:00 610 prikaza
Ekološki pristup u korištenju ambalaže vinarije Kutjevo
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Kontinuirano radeći na održivom poslovanju i smanjenju otpada dajući prioritet reciklažnim, ekološki prihvatljivijim materijalima u suradnji s tvrtkom Valoviti papir Dunapack d.o.o. čiji proizvodi nose oznaku FSC certifikata vinarija Kutjevo implementirala je korištenje ekološki pihvatljivih transportnih kutija u liniji punjenja vina. „Kako bismo smanjili utjecaj proizvodnje na okoliš odabrali smo ograničiti količinu materijala koji koristimo i dati prioritet onima koji su etični prema okolišu. Tržišna poruka je jasna i uvjetuje početak korištenja ekološke ambalaže, certificirane od nadležnih institucija čime se podiže reputacija, brand svojih proizvoda te prilagođava proizvod EU normama i zahtjevima“, poručuju iz vinarije Kutjevo.

Suradnja s tvrtkom Valoviti papir Dunapack d.o.o. koja je dio Prinzhorn grupe, utemeljene 1853 g. otvorila je nove mogućnosti po pitanju korištenja ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji. Tvrtka s dugogodišnjom tradicijom, modernim i ekološki osviještenim pristupom te pozicijom tržišnog lidera u centralnoj i istočnoj Europi suradnicma poput vinarije Kutjevo nudi inovativna, konkurentna i ekološki prihvatljiva pakirna rješenja. Ona proizlaze iz zatvorenog procesa ulaza sirovine, prerade papira te proizvodnje kartonske ambalaže. Važan aspekt poslovanja predstavlja samoodrživost procesa recikliranja, očuvanje i briga o okolišu te biorazgradivost samih proizvoda, a vlasnici su certifikata : ISO 9001, FFSC 22000, FSC.

Ekološki pristup u korištenju ambalaže vinarije Kutjevo | Autor : Promo Foto: Promo

Jedan od važnijih certifikata FSC pokazuje kako zadovoljavaju visoke standarde zaštite okoliša kojom se komunicira kako je proizvod izrađen iz obnovljivih i kontroliranih resursa.

Pri tome neke od prednosti proizvoda podrazumijevaju korištenja smeđih recikliranih papira zbog jednostavnijeg tehnološkog procesa, manjeg utroška energije te očuvanja okoliša.

Iz vinarije Kutjevo poručuju kako su orijentirani na održivo poslovanje te brigu o okolišu: „ U konceptu društveno odgovornog poslovanja uspješan je onaj gospodarski subjekt koji ujednačeno vodi računa o svom ekonomskom, društvenom i okolišnom utjecaju. Održivo poslovanje, ulaganje u razvoj novih proizvodnih linija i ostalih proizvodnih djelatnosti koje smanjuju ekološki otisak i dobrinose ekološkoj osvještenosti zajednice, boljitku samih kupaca i naših zaposlenika predstavljaju naš prioritet“.

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu