Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjak i IBSA

Edita Geci i Ranko Tkalčević bili su najbolji

stipendije (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
16.12.2012.
u 13:00

Stipendisti jedva čekaju početak daljnjeg obrazovanja. Edita i Ranko najviše su među 70 kandidata oduševili profesore

Dobitnici dvaju stipendija koje su u suradnji dodijelili Večernji list i IBSA presretni su zbog dodatnog obrazovanja, koje ujedno smatraju i ulaganjem u vlastiti, već pokrenuti posao. Edita Geci uspješna je arhitektica i vlasnica Studija Geci, dok je Ranko Tkalčević projekt manadžer u kompaniji Atos. Edita nam je otkrila kako je, vidjevši oglas u novinama, osjetila da je to poziv koji ne smije propustiti jer se već dulje vrijeme razmišljala o MBA-u. – U današnje vrijeme jako je teško izdvojiti novac za školarinu s ostalim predviđenim troškovima za obrazovanje u inozemstvu. Kažu da je 2013. godina znanja, a ja se apsolutno slažem. Za nju je, kaže, ova stipendija došla u pravom trenutku, kada je osjetila da je potrebno napraviti novi korak u poslovanju i osobnom obrazovanju. – Nije uobičajeno za arhitekte da nastave obrazovanje nakon diplome za MBA, no s obzirom da sam privatni poduzetnik, itekako sam svijesna nedostataka u znanju koji su nužno potrebni za rukovodeće položaje unutar jedne tvrtke. Nadam se da će mi ovaj MBA omogućiti strukturiranje i rast tvrtke na jedan bolji način te mi omogućiti lakše daljnje poslovanje s vanjskim tržištem.

Dala sam sve od sebe da uložim svoje znanje u skladu s mojim mogućnostima od učenja stranih jezika pa do stručnog usavršavanja svoje arhitektonske struke, no do sada je MBA bio izvan mojih mogućnosti. Velika je prednost MBA što predviđa stalno zaposlenje pa time poslovanje moje tvrtke neće biti ugroženo. Kad je shvatila da je dobila stipendiju, Edita se osjećala nevjerojatno. – Iskreno nisam očekivala, kad sam vidjela koliko se kandidata prijavilo i prilikom razgovora prije svečane dodjele, činilo mi se da je svaki kandidat izuzetno kvalitetan. Bilo mi je fascinantno vidjeti koliko ljudi u Hrvatskoj ima želju i volju za napredovanjem te bih voljela da svi mogu dobiti priliku kakvu sam ja dobila, zaključila je Geci. I Ranko Tkalčević, projekt manadžer, raduje se dodatnom obrazovanju. – Osjećao sam se jako sretno i zadovoljno kad sam shvatio da sam dobio stipendiju. Drago mi je što je Večernji list pokrenuo takvu akciju i zadovoljstvo mi je što sam mogao sudjelovati. Znanje i tema programa kojeg ću prolaziti izuzetno je važna i u fokusu. Osim toga, znanstvena titula je potreba, i izuzetno ju je važno imati, zaključio je Ranko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije