Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

ECOFUNDING: Održan treći sastanak projektnog konzorcija u Hrvatskoj

04. srpnja 2014. u 10:35 2 prikaza
ECOFUNDING
Foto: croenergo.eu

U sklopu projekta ECOFUNDING Razvojna agencija Zagreb je u koordinaciji s vodećim partnerom Council of Chambers of Commerce of the Valencia Region, CCCV organizirala treći sastanak upravljačkog i tehničkog odbora koji se održao od 26. do 27. lipnja 2014.

Tijekom sastanka, partneri su podjeliti iskustva vezano uz pokretanje savjetodavne usluge ECOLAB koja malim i srednjim poduzetnicima nudi informacije vezane uz mogućnosti zelenog financiranja, te im pomaže da razviju svoj poslovni ili financijski plan. Na sastanku je također dogovorena i metodologija B2B sastanka putem kojih će se omogućiti direktan kontak između poduzetnika i investitora.

ECOFUNDING | Autor : croenergo.eu Foto: croenergo.eu

U sklopu sastanka Razvojna agencija Zagreb je organizirala prezentaciju svojih članova pod nazivom: Kreativna "zelena" rješenja iz Tehnološkog parka Zagreb. Tom prigodom su se međunarodnim partnerima prestavile tvrtke Matuna, Citus, Byte Lab i Bioinventa.

Vijesti iz svijeta energetike, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša pratite na portalu www.croenergo.eu

Projekt ECOFUNDING sufinanciran je kroz MED Programme. U projektu sudjeluje 8 država s područja Mediterana i ukupno 11 partnera. U Hrvatskoj je partner na projektu Razvojna agencija Zagreb.

Cilj projekta je stvoriti cjelovitu platformu financijskih izvora koja će povezati investitore sa zelenim poduzetnicima i koja će uključiti sve mehanizme financijskog inženjeringa te u isto vrijeme pružiti inovativna rješenja u vezi financiranja rizičnog kapitala, privatnog ulaganja i stvaranje javno-privatne strukturne suradnje.

Više o projektu saznajte ovdje.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo