Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vipnet

Dvorjančanský: Mi smo broj 1 po zadovoljstvu naših korisnika

17.02.2015., Zagreb - Predsjednik uprave Vipneta Jiriji Dvorjancansky na konferenciji za medije.
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
18.02.2015.
u 16:30

Nakon šest mjeseci na funkciji predstavljen predsjednik uprave Vipneta

Nakon šest mjeseci na čelu Vipneta, Jiří Dvorjančanský jučer se i službeno predstavio. Izabrao je to učiniti uz podatke istraživanja o vjernosti korisnika i uz istraživanje o kvaliteti mreže.

Vipnet je u 2014. postao broj jedan u Hrvatskoj po zadovoljstvu korisnika. To i stalno poboljšanje korisničkog iskustva područja su na kojima već dvije godine ulažemo znatna sredstva i napore. Prema NPS istraživanju, čak 79%o Vipnetovih korisnika je vrlo zadovoljno ili izuzetno zadovoljno Vipnetom kao mobilnim operatorom – pohvalio se Jiří Dvorjančanský, predsjednik uprave Vipneta.

Kada se pak radi o kvaliteti mreže, u Vipnetu tvrde da su i tu najbolji, što je, kažu, potvrdilo i nezavisno P3 istraživanje koje je provedeno krajem 2014. u svim hrvatskim gradovima, na glavnim prometnicama te u nekoliko manjih naselja. Pokazalo se da je Vip mreža prema prosječnim vrijednostima najbrža u preuzimanju podataka, najbrže otvara internetske stranice, najbrže pokreće videosadržaj s YouTube servisa, najbrže uspostavlja pozive te ima najkvalitetniji HD zvuk tijekom poziva.

Usto, najavili su i da nakon prošlogodišnje LTE Advanced demonstracije počinje implementacija tehnologije u mrežu koja će nuditi brzine do 150 megabita u sekundi.

Utrka brzinama

Eksplozijom podatkovnog prometa i promjenama korisničkih navika brzina i kvaliteta mreže postale su iznimno bitne. Stoga ne iznenađuje da se za vjernost korisnika dva najjača telekoma, HT i Vipnet, natječu upravo kvalitetom mreže. Naime, HT je proteklog tjedna najavio kako je upravo sredinom mjeseca prešao na brzine u 4G segmentu i do 150 megabita u sekundi, i to za velik dio populacije. Ipak, valja napomenuti da zasada udio korisnika na tržištu koji imaju pametne telefone iznosi oko 40 posto. Dok mogućnost za surfanje velikim brzinama i nemaju svi pametni telefoni. Svakako, trend je nezadrživ. Podatkovni promet je samo prošle godine na svjetskoj razini porastao čak 69 posto te u brojkama premašio ukupno korištenje interneta 2000. Dakle, pozitivni rat brzinama i kvalitetom mreže među telekomima poželjan je iako u Europi u nekim zemljama operatori dijele mrežu, dok natjecanje provode cijenama.

Stabilizacija cijena

J. Dvorjančanský kazao je kako zasad nema takvih inicijativa u Hrvatskoj. Najavio je daljnje optimiranje troškova, a vjeruje da će negativan trend pada prihoda i dobiti Vipneta zaustaviti do sredine ljeta.

Naime, nastavak loše gospodarske situacije i snažna regulatorna opterećenja utjecali su na Vipnetovo poslovanje s dodatnih 16 milijuna eura za naknade za uporabu radijskih frekvencija u 2014. Ulaskom u EU dodatno su se suočili sa snažnim utjecajem smanjenih prihoda od roaminga i interkonekcije. Tako je u odnosu na 2013. konsolidirana operativna dobit Vipneta bila niža 69,4 posto i iznosi 15,9 milijuna eura. J. Dvorjančanský kazao je kako se cijene u poslovnom segmentu moraju stabilizirati, dok u rezidencijalnom neće biti rasta. 

>> Pad dobiti za Vipnet, mobilnih korisnika 5,6 posto manje

Komentara 1

LB
lela.baborela
15:13 01.05.2015.

Što se tiče Vipneta jako sam zadovoljna sa njima,uglavno zbog razloga što uopće nemam problema i što je poslovanje super.Na vrijeme mi šalju za Internet račune i nemam nikakvih primjedbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije