Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐĐ Elektromont

Županija će pomoći u očuvanju 117 radnih mjesta

Đuro Đaković
Ivica Galović/PIXSELL
09.03.2015.
u 18:33

Planom restrukturiranja slavonskobrodskog metalskog diva predviđeno je izdvajanje tvrtke kćeri "Elektromonta" iz sastava Holdinga i otkazivanje ugovora o radu za 117 zaposlenih

Brodsko-posavska županija podržala je inicijativu Holdinga Đure Đakovića i Nezavisnog sindikata "Socijalna pravda" da se umjesto tvrtke "Elektromont" osnuje nova tvrtka, obećavši svoju pomoć u cilju očuvanja radnih mjesta. Izrazivši nezadovoljstvo najavljenim otpuštanjima i gašenjem elektromontažerska djelatnosti u Đakoviću, Županija je od Uprave i vlasnika Holdinga zatražila da zaštiti prava svih radnika.

Podsjetimo, planom restrukturiranja slavonskobrodskog metalskog diva predviđeno je izdvajanje tvrtke kćeri "Elektromonta" iz sastava Holdinga i otkazivanje ugovora o radu za 117 zaposlenih. Radnicima je ostavljena mogućnost osnivanja nove tvrtke pod istim imenom.

- Nastojat ćemo pomoći novoosnovanoj tvrtki putem potpora za male i srednje poduzetnike. Organizirat ćemo sastanak s predstavnicima Centra za tehnološki razvoj u cilju apliciranja na sredstva iz Poduzetničkog impulsa, a kontaktirat ćemo i s Ministarstvom gospodarstva – rekao je zamjenik župana Davor Vlaović. Nakon provedene dokapitalizacije, uprava Đure Đakovića pristupila je provedbi Plana restrukturiranja i financijske konsolidacije, što za izravnu posljedicu ima i otkaze radnicima "Elektromonta".

Sedamdesetak radnika kojima je otkazan ugovor o radu zainteresirano je osnivanje novog trgovačkog društva, a njih 22 spremno je uložiti svoj novac u temeljni kapital.

>>Spajanje triju društava Đure Đakovića provedeno je nezakonito

>>NO odobrio reorganizaciju holdinga Đuro Đaković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije