Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeme razdora

DuPont natjerao Monsanto da opet krene na Syngentu

Hugh Grant
Foto: Reuters/PIXSELL
19.11.2015.
u 14:50

Najveći svjetski proizvođač zaštitnih sredstava u poljoprivredi već je odbio ponudu od 46 mlrd. dolara

Američka biotehnološka kompanija Monsanto ne odustaje od preuzimanja švicarske Syngente.

Izvršni direktor Hugh Grant (na slici) prekjučer je potvrdio da su počeli interni razgovori o novoj ponudi za najvećeg proizvođača zaštitnih sredstava u poljoprivredi. Monsanto je bio nudio 46 milijardi dolara, što su Švicarci odbili uz obrazloženje da je ponuda podcjenjivačka. Syngenta je prošlog tjedna odbila i ponudu China National Chemicala od 42 milijarde dolara, o čemu je izvijestio Bloomberg.

Reuters je pak prenio Grantov stav da Monsanto može biti vodeći konsolidator ili "kvalitetan partner u industriji koja se ubrzano mijenja". No prave Grantove pobude da dublje posegne u blagajnu kriju se iza najava moguće konsolidacije Syngente s DuPontom te DuPonta s Dow Chemicalom, čime bi Monsanto posto trećerazredni igrač. 

>> Prihod iz pustinje veći od cijele poljoprivrede u Hrvatskoj 

>> Grčka i Letonija iskoristile pravo da zabrane GMO odobren na razini EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije